13 Redenen Voor Het Nemen Van Een Hondenbuggy

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 4]

Wanneer we het hebben over het kopen van een hondenbuggy kijken een hele hoop mensen je nogal raar aan. “het is een hond, hij hoort te lopen” hoor je dan. En eerlijk gezegd begreep ik dat in eerste instantie wel.

Toch zijn een hele hoop redenen om een hondenbuggy aan te schaffen voor je hond, zonder dat dat meteen een medische reden is.

Dus waarom zou je een hondenbuggy moeten kopen? Wij hebben 13 redenen voor je!

Het is makkelijker om naar de dierenarts te gaan

Soms is het net even wat beter om naar de dierenarts te gaan met een hondenbuggy. Simpele redenen kunnen zijn:

  • Een hond die nog moet aansterken na zijn operatie.
  • Wanneer je meerdere honden (of puppies) moet vervoeren. Het is veel makkelijker om deze allemaal in een hondenbuggy te plaatsen dan ze één voor één naar de dierenarts te brengen.

Jij kan hardlopen of wandelen, hij kan rusten

Als je een fantieke hardloper of wandelaar ben dan is dat prima. Je hond wilt natuurlijk met liefde mee gaan terwijl jij een blokje om gaat.

Maar op een bepaald moment kan het zijn dat je hond moet rusten en jij nog niet. Dan kan je hond rustig in de hondenbuggy zitten en kan je met gemak nog uren doorgaan.

Neem je hond nog makkelijker mee (naar werk)

Van de auto naar het kantoor kan natuurlijk ook lopend, maar soms is het net even wat handiger met een buggy.

Ook in het kantoor kan het fijn zijn voor jou hond dat hij zijn eigen plekje heeft die hij kent en vertrouwd.

13 redenen voor het nemen van een hondenbuggy 1

Het is (soms) handiger dan een transportbench

Een transportbench is soms een uitstekend hulpmiddel, maar het kan ook heel lastig worden.

Als je lang met een transportbench loopt kan je dat merken aan je rug, schouders en nek. Het is natuurlijk ook niet voor lange tijden bedoelt.

Gun je lichaam wat meer rust met een hondenbuggy.

Handig als je hond wat ouders is (of als je zelf wat ouder bent)

Een hond vind het altijd heerlijk om een blokje om te gaan. Zelfs als ze ouder zijn kunnen ze uren rond lopen.

Nouja, dat willen ze graag maar het lukt niet meer.

Een oudere hond heeft nog altijd even veel zin om van de buitenwereld te genieten en met een buggy kan hij net even wat verder komen dan hij zelf zou kunnen lopen. Voor oudere mensen zelf kan het ook wat fijner zijn.

Een rustige plek in een drukke omgeving

Een event kan heel leuk zijn, naar een picnic, een markt, een open lucht festival of sportevenement. Je kan je hond overal mee naar toe nemen.

Maar dat kan wel een vervelende dag worden voor je hond. Niet iedereen ziet je hond en zullen hem dan ook regelmatig aanstoten of zelfs perongeluk op zijn staart gaan staan.

Met een hondenbuggy geef je hem de rust die hij nodig heeft. En een fijne bijkomstigheid is dat er niemand meer tegen hem aan kan lopen.

13 redenen voor het nemen van een hondenbuggy 2

Frisse lucht zonder het lopen

Een hond die nog moet herstellen van een operatie kan natuurlijk niet de hele dag binnen zitten. Je kan een mens prima binnen laten tijdens de herstel periode, bij een hond gaat dat niet.

Hij zal naar buiten moeten voor zijn plasje en natuurlijk gewoon voor de frisse lucht. Een buggy zal op dit moment de uitkomst zijn, vanuit zijn relaxte omgeving toch genieten van het buitenleven.

Geen last van zijn pootjes

Er zijn momenten dat het beter is dat je hond de grond niet aanraakt. Met de hetere zomers in nederland wordt het asfalt behoorlijk warm. Zo zijn er ook al hondensokken om zijn pootjes te beschermen maar een hondenbuggy doet dit net zo goed.

Alleen in de zomer? Nee, ook in de winter kan de straat te koud zijn, of vol liggen met zout. Beide zijn niet best voor de toch al gevoelige pootjes van je hond.

Geen hondenbuggy maar toch wel zijn poten beschermen? Lees: 7 Tips Om Je Hond In De Winter Veilig En Warm Te Houden

Veilig van andere agressieve honden

Hoog zitten betekent ook veilig zitten. Het is niet prettig om met je hondje te lopen als er altijd een agressieve hond hetzelfde rondje doet. Door de hoogte van de hondenbuggy zit hij veilig.

Meerderen honden? Minder problemen

Ben jij toevallig de eigenaar van meerdere honden? Dan heb je vast wel eens last gehad van honden die allemaal de andere kant op willen.

Met een hondenbuggy los je dit prima op, wanneer ze in de buggy zitten kies jij waar ze heen gaan.

13 redenen voor het nemen van een hondenbuggy 3

Een kleine en een grote hond

Als je een kleine en een grote hond heb dan zal je vast een keer hebben ervaren dat de kleine hond niet altijd bij kan blijven. Niet gek, hij doet twee keer zoveel werk.

Om de grote hond toch een flinke wandeling te geven kan je ervoor kiezen om de kleine hond in een hondenbuggy te zetten. Zo kan je een flinke wandeling maken zonder dat de kleine hond eronder moet lijden.

Veilig voor het verkeer

Als je in een drukke stad woont met veel verkeer kan het handig zijn om met een hondenbuggy te lopen. Je raakt je hond niet kwijt en hij is veilig voor al het verkeer dat er voorbij je raast.

Je kan meer samen zijn en verder reizen

Met een hondenbuggy kan je soms vaker samen zijn dan zonder.

Restaurants, winkels en kantoren worden tegenwoordig steeds huisdiervriendelijker maar dat betekent niet automatisch dat een hond overal mag lopen. Een hondenbuggy zal er dan voor zorgen dat je hond netjes op één plek blijft. Dit wordt vaak gewaardeerd bij de eigenaar.

Daarnaast kan je ook verder komen dan normaal, je hoeft geen rekening te houden met de afstand die je hond kan lopen maar enkel nog met de afstand die je zelf kan lopen.

Moet ik een hondenbuggy aanschaffen?

We zeggen niet dat je direct een hondenbuggy moet aanschaffen als je jou situatie kan plaatsen in de bovenstaande stukken.

Wel is handig om te beseffen dat een buggy niet enkel wordt gekocht wanneer het absoluut noodzakelijk is zoals bijvoorbeeld voor een oude of gehandicapte hond.

Lees vooral ons blog als je wil weten waar je op moet letten, of welke hondenbuggy het beste is.

Missen we nog een hele goede reden? Laat het weten in de reacties!

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 4]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties