5 Tips Voor De Benchtraining Van Je Puppy

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Benchtraining kan heel naar overkomen. Je sluit immers je trouwe viervoeter op in een kooi. En terwijl je dit doet hoor je je puppy gelijk janken en schreeuwen om aandacht. Je zou toch zeggen dat dit enorm wreed is.

Toch is het helemaal niet zo erg als het allemaal lijkt. De meeste puppy’s en volwassen honden voelen zich veiliger in een afgesloten omgeving. Dat betekent niet dat je puppy schandalig lange tijden moet doorbrengen in de bench. Een puppy moet langzaam gewend kunnen raken aan zijn bench en enkel zolang getraind worden als hij dat op het moment aan kan.

Om je hond gewend te laten raken aan zijn bench moet je vooral werken aan benchtraining.

Waarom bestaat er zoiets als benchtraining?

Een bench werkt goed als bed. Dit komt doordat de bench is afgesloten, hierdoor functioneert de bench als een veilige plek om naar terug te keren wanneer je hond weg wilt van andere huisdieren of kinderen. Net zoals wij zelf wil je vast af en toe even terug keren naar een plek die voor jou fijn is, voor honden is dit niet anders.

Een bench kan ook een goede plek zijn om een onstuimige pup in te plaatsen zodat hij beperkt wordt in zijn gedrag. Dit zal ervoor zorgen dat hij zich niet kan misdragen wanneer je niet in staat bent om op hem te letten. Bovendien moeten honden van tijd tot tijd worden beperkt, dit zal helpen wanneer je met de auto reist of naar de dierenarts moet. Dus het al herkennen en accepteren van een bech is een belangrijk onderdeel van de training van je puppy. Het is één van de beste hulpmiddelen tijdens de zindelijkheid training van je hond.

Wat is de ideale bench?

De perfecte bench moet groot genoeg zijn dat de een puppy naar binnen kan gaan, omdraaien en kan gaan slapen. Het kan een stevige kunstof bench zijn of een draadnet bench.

Uiteraard groeien pups op tot een volwassen hond, dus hou wel rekening met de groei van je hond bij het kopen van een bench. Er zijn benches waarbij het mogelijk is om de bench met een wand te verkleinen zodat de pup zich alsnog veilig voelt. Natuurlijk kun je zelf ook een andere creatieve manier vinden om de binnenkant van de bench kleiner te maken voor je puppy. Voor een reisbench gelden andere regels. Terwijl het heel praktisch kan zijn om een wat kleinere drager voor je hond te kopen is het niet te vergelijken met een bench. Zorg dan ook dat je hond niet te lang verblijft in één van deze transport middelen.

Opzoek naar de beste bench voor je hond? Lees dan ook even ons artikel Welke maat hondenbench is goed voor je hond?

5 Tips voor de benchtraining van je puppy (of volwassen hond)

Indien goed geïntroduceerd zal je puppy zijn bench als een fijne plek beschouwen en het prettig vinden om daar tijd door te brengen. De bench moet juist daarom nooit worden gebruikt als een manier om je hond te straffen. Om je te helpen bij de benchtraining hebben we 5 tips die je kunt gebruiken.

  1. Maak het bekend: Terwijl goed aangepaste puppy’s meestal nieuwsgierig zijn hebben sommige neiging tot verlegenheid. Alles wat nieuw is zal verdacht zijn. Maak de bench dus onderdeel van het meubilair en zet het in de woonkamer neer zodat je hond rustig zelf kan wennen en ontdekken. Laat de deur open staan zodat je hond naar binnen en buiten kan om te snuffelen.
  1. Maak er een fijne plek van: Plaats een deken, of benchkussen binnen in de bench. Ook kun je zijn favoriete speeltje naar binnen gooien en je hond aanmoedigen om het speeltje te pakken. Je wilt dat hij een positieve ervaring met de bench heeft.
  1. Geef een traktatie: Zoek een speeltje op waar je een heerlijke traktatie in kwijt kan. Zorg dat deze traktatie voor je puppy fantastisch is. Geef deze traktatie alleen wanneer hij in de bench zit. Laat je puppy vooral even ruiken en proeven en leg het dan in de bench. Zorg dat je hond er niet bij kan door de deur dicht te doen. Je puppy zal er alles aan doen om bij zijn favoriete snack te pakken. Open na een tijdje de deur en laat hem genieten van zijn favoriete snack, probeer gedurende 5 minuten de deur dicht te houden zodat hij went aan een dichte deur.
  1. Leer hem tolerantie: Sommige honden zullen rustig in de bench gaan zitten en genieten van hun traktatie. Andere zijn minder rustig, zullen wellicht gaan krabben of janken. Laat ze dan ook gerust uit de bench, maar doe de deur weer dicht terwijl de traktatie binnen ligt. Op deze manier leer je de hond dat er in de bench mooie dingen te vinden zijn. De meeste honden zullen accepteren dat de deur dicht zit zolang er maar iets lekkers ligt om aan te knabbelen.
  1. Verleng bench tijd: Na ongeveer een week kunnen beginnen met het verlengen van de tijd in de bench. Tussen trainingstijden door kun je gerust de deur van de bench open laten. Je zult verrast zijn hoe vaak een vermoeide pup naar zijn bench gaat om even uit te rusten of weg te komen van alle drukte.

Zodat je puppy de bench accepteert als een feit in zijn leven kun je de bench op een meer aanvaardbare plek in het huis zetten. Een plek naast je bed zal voor je puppy nog steeds als eigen beschouwen maar wel in de buurt van bekende geuren en aanwezigheid.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties