Australian Shepherd

Klik om te stemmen!
[Totaal: 3 Gemiddeld: 4.3]

De Australian Shepherd is een middelgrote, atletische werkhond. Het ras is buitengewoon lenig, intelligent, loyaal en hardwerkend. Hoewel bekend als herdershond heeft de Aussie een talent voor alle soorten atletische activiteiten. Het ras is echter ook een uitstekend gezelschap voor eigenaars met veel energie.

Rasoverzicht

Eigenschappen

 • Hoogte mannen: 52-58 cm
 • Hoogte vrouwen: 46-53 cm
 • Gewicht: 18-29 kg
 • Gemiddelde leeftijd: 12-15
 • Aantal puppies: 6-9, gemiddeld 7

Andere bekende namen

 • Aussie
 • Aussie Shepherd
 • Australischer Schaferhun
 • Australian Sheepdog

Temperament:

Beschermend, Goedaardig, Actief, Intelligent, Aanhankelijk

Kleuren:

Zwart, Red Merle, Red Tricolor, Merle, Rood, Black tri, Blue Merle

Hoe moet je een Australian Shepherd verzorgen?

De Aussie heeft een dikke laag die van gemiddelde tot lange lengte is. Routine verzorging is er belangrijk om jouw Australian Shepherd het hele jaar gezond en comfortabel te houden. Ze verharen ook hun vacht in de lente. Grondig borstelen van het haar moet Ć©Ć©n tot twee keer per week worden gedaan om klitten te voorkomen, en vaker tijdens de ruiperiode. De vacht van de Australian Shepherd is weerbestendig en je hond zal niet vaak een bad nodig hebben.

Houd de oren schoon om oorinfecties te voorkomen. Zorg ervoor dat je de nagels regelmatig trimt om de voeten gezond te houden en je hond comfortabel te houden.

Het is absoluut essentieel voor jouw Aussie om frequente lichaamsbeweging te krijgen, zelfs meer dan de meeste honden. Dit energierijke hondenras kan vervelen, gefrustreerd en hyperactief zijn als het niet actief genoeg is. Oefening helpt de mentale en fysieke gezondheid van de Aussie te behouden. Zorg ervoor dat je een Australian herder aan de lijn loopt, anders kan je hond kleine dieren, fietsen en voorbijgangers gaan proberen te hoeden. De Australian Shepherd heeft een veilige en fysieke grenzen nodig als ze buiten op het erf zijn. Dit is nodig omdat ze anders hun instinct om te gaan jagen en te kudden niet kunnen beheersen, dit kan je ook nauwelijks of niet afleren.

Vanwege zijn hoge intelligentie is de Aussie vrij ontvankelijk voor training en leert hij vrij snel. Geef je Aussie de gedetailleerde training die hij moet vervullen. Met de juiste training is de Aussie extreem gehoorzaam.

Vergeet niet dat deze hond graag wil werken, dit zal altijd zijn focus zijn. De Australian Shepherd blinkt uit in hondensporten en andere activiteiten zoals Frisbee, schapen drijven, behendigheid en gehoorzaamheidswedstrijd. De meeste Aussies zijn gelukkiger met een ā€œbaanā€, en een hondensport is slechts Ć©Ć©n manier om die baan te bieden. De meeste Aussies blinken uit in houden en algemeen boerderij- en ranchwerk. Ze zijn echter ook zeer bekwaam in andere banen, waaronder hulp / service, zoeken, redden en huisdiertherapie.

Over het algemeen is een Aussie een zeer slimme en loyale vriend die aanhankelijk is en verbonden is met de eigenaar. Het ras is zeer alert en sluit aan op de bezienswaardigheden en geluiden eromheen.

Ze beschermen hun eigendom door te blaffen naar mensen die hun tuin naderen. Maar ze vinden het leuk om bij hun mensen te zijn in plaats van geĆÆsoleerd in de tuin te blijven. Dit kan zelfs zo extreem zijn dat ze als lijm tegen hun eigenaar blijven plakken. Een goede socialisatie is belangrijk omdat ze gereserveerd zijn voor nieuwe mensen en je niet wilt dat de hond verlegen of defensief ontwikkelt.

De Aussie is een geweldige hond voor de juiste familie. Dit ras heeft de neiging zich goed aan te passen aan alle soorten actieve huishoudens, mits ze de juiste training hebben gehad. Australian Shepherds hebben de neiging om kinderen als een kudde bij elkaar te houden, dit kan voor kinderen erg beangstigend overkomen. Ook katten worden door dit ras bij elkaar gedreven, dit zal niet worden gewaardeerd door een kat die onderdeel uit maakt van de familie.

Ze verdragen zowel koud als warm weer goed. Ze passen zich niet goed aan in een appartement omdat ze echt de hele dag ruimte nodig hebben voor beweging.het artikel gaat hieronder verder

Veel voorkomende gezondheidsproblemen

Een broedzorg is dat honden die het Merle-gen van beide ouders erven doof of blind kunnen zijn bij de geboorte. Deze honden zijn meestal wit en worden vaak na de geboorte geƫuthanaseerd. Hoewel het een uitdaging is om deze hongen op te voeden draagt dit kenmerk geen verdere gezonheidsproblemen. Ze kunnen een volledig en gezond leven leiden met de juiste eigenaren.

Verantwoordelijke fokkers streven ernaar de hoogste rasstandaarden te handhaven zoals vastgesteld door kennelclubs. Honden die volgens deze normen gefokt zijn, hebben minder kans op gezondheidsproblemen. Er kunnen echter enkele erfelijke gezondheidsproblemen optreden in het ras. Hier volgen enkele voorwaarden om op te letten:

 • Staar
 • Epilepsie
 • Heupdysplasie

Dieet en voeding

Een Australische herder moet twee maaltijden per dag van maximaal 1,25 kopjes droog hondenvoer per maaltijd krijgen. De hoeveelheid hangt af van de grootte van uw hond, het activiteitenniveau, de leeftijd en andere factoren. Zorg ervoor dat je het gewicht van uw hond bewaakt en elke neiging tot overgewicht aanpakt. Bespreek de voedingsbehoeften van jouw hond met uw dierenarts om passende aanbevelingen te krijgen.

Meer Hondenrassen En Verder Onderzoek

Als je de trotse eigenaar van een Australische Herder wilt worden neem dan de tijd om eerst je onderzoek te doen. Praat met de dierenarts, andere Aussie-eigenaren, gerenommeerde fokkers en reddingsgroepen voor meer informatie. Als je geinteresseerd bent in vergelijkbare rassen, moet je deze onderzoeken om de voor- en nadelen te vergelijken:

Er zijn veel hondenrassen, met wat onderzoek kun je de juiste vinden om mee naar huis te nemen.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 3 Gemiddeld: 4.3]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wafwaf
Wafwaf
3 jaren geleden

Wat een een australische shepherd nog meer?

jurgen
jurgen
3 jaren geleden

Is er ook een schema voor de hoeveelheid voeding voor een mini aussie?