Benchtraining Is Een Geweldig Middel Om Te Zorgen Dat Je Hond Zindelijk Wordt

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Een bench kan ook een veilige plek bieden voor je puppy, zelfs lang nadat hij volwassen is geworden. Als je van plan bent om te beginnen met benchtraining dan is het van belang dat je de tijd neemt om de pup op de juiste manier te introduceren aan deĀ Hondenbench.

Kies de juiste maat bench

Om ervoor te zorgen dat je puppy gemakkelijk aan zijn bench went is het belangrijk dat je de juiste maat hebt gekozen. Het maakt in feite niet uit welk type hondenbench je heb gekocht, wel is het belangrijk dat de bench niet te groot, of te klein is.

Een bench moet groot genoeg zijn om in te liggen en comfortabel te draaien. Een bench die te klein is zal je puppy niet goed doen. Een te grote bench is echter ook niet goed, dan zal hij te veel ruimte hebben en zichzelf niet veilig voelen. Wil je toch een bench kopen op de groei? Dan kun je de bench kleiner maken door deze binnen te vullen.

Zorg voor een comfortabele hondenbench

Voordat je jouw puppy introduceert aan de bench is het handig om te zorgen dat deze zeer comfortabel is voor de hond. Zelf liggen we ook niet graag op een harde vloer, zo ook je puppy.

Begin met het vullen van de bench voordat je de puppy erbij haalt. Zo kun je bijvoorbeeld de ondergrond bedekken met een zacht (wasbaar) deken. Het maakt niet uit wat voor type deken dit is, maar zorg dat je deze kunt wassen en dat je hond er een fijn gevoel bij krijgt. Let op: het reinigen van een hondenkussen kan erg lastig zijn in sommige gevallen. Je wilt wellicht beginnen met een voorwerp dat je eventueel kan weggooien. Wanneer je hond steeds verder is met zijn zindelijkheidtraining kan je een hondenkussen of bed in de bench plaatsen.

Er zijn ook verschillende producten te koop om het de puppy nog comfortabeler te maken. Zo is er speelgoed ontworpen waar een warmwaterkruik in kan zodat de puppy hier tegen aan kan kruipen. Zo krijgt de puppy het gevoel van de warmte van zijn moeder. Ook het is nog mogelijk om de hartslag na te bootsen. Sommige puppy-eigenaren hebben hier baat bij gehad, andere geven aan dat een bench met kussens genoeg was.

Zorg voor een speelse omgeving

Je puppy kan zich na enige tijd aan vervelen, het is dan altijd handig om iets te geven zodat hij zichzelf kan vermaken. Denk hierbij vooral aan kauwspeelgoed, knuffelbeesten, piepspeeltjes of speeltjes die gelijk voor een goede maaltijd zorgen.
Gooi niet direct alle speeltjes die hebt gekocht in de bench maar verdeel ze over de dagen. Je kunt het beste twee of drie speeltjes in de bench plaatsen en deze om de dag wisselen. Zo blijft jouw puppy geĆÆnteresseerd in de speeltjes.

Laat de puppy zelf naar binnen gaan

Als de bench gereed is voor de pup wordt het tijd om de bench te introduceren. De eerste keer dat uw puppy de bench ziet is altijd even wennen, het is een nieuwe omgeving. Daarom is het ook verstandig om de puppy zelf op onderzoek uit te laten gaan. Duw de pup dus niet naar binnen om daarna de deur te sluiten. Het beste kan je de puppy in de buurt plaatsen en zorgen dat hij zelf naar binnen en buiten gaat zoals hij dat zelf wil. Lukt dit niet direct? Gooi dan watĀ lekkersĀ in de bench. Geef je hond ruim te tijd om te wennen aan de bench.

Sluit je puppy op in de bench

Natuurlijk niet direct voor de hele dag. Maar probeer het deurtje van de bench dicht te doen en kijk hoe je puppy hierop reageert. Je wilt proberen dit rustig aan op te bouwen, om te beginnen met enkele minuten. Het doel is om de puppy uiteindelijk voor een langere tijd in de bench te kunnen houden.

De eerste keer dat je de bench dicht doet kan je het beste gewoon in de kamer blijven. Doe dit een paar keer tot je merkt dat het aardig goed werkt. Daarna ga je proberen de deur te sluiten en zelf de kamer te verlaten. Blijf even een paar tellen buiten de kamer en kom dan terug. Het is belangrijk dat je dan niet direct naar de bench rent om de deur te openen maar doe dit op een normale rustige manier. Blijf dit oefenen tot je langer weg kunt blijven.

Hoe moet je de hondenbench juist niet gebruiken?

Een bench is een handig hulpstuk bij het hebben van een hond. Moet je even weg? Dan kan je de hond gerust even in de hondenbench plaatsen en als je terugkomt weet je dat alles goed is gegaan in het huis. Toch is het niet de bedoeling dat je puppy al zijn tijd door brengt in de bench. Een hond moet kunnen rennen, spelen en socializen met de rest van zijn familie.

Een puppy te lang in de bench laten zitten brengt flinke nadelen met zich mee. Het is dus belangrijk dat hij er niet langer in blijft zitten dan zijn blaas of darmen aan kunnen. Een pup jonger dan zes maanden mag niet langer dan drie of vier uur per keer in de bench worden achtergelaten. Jonge puppyā€™s kunnen nog korter in de bench blijven zitten.

Een veel gemaakte fout bij (nieuwe) hondeneigenaren is de bench gebruiken als strafmiddel. Dit is absoluut geen goed idee. De bench moet een veilige en fijne plek worden voor de hond. Het is de bedoeling dat hij dit ziet als een fijn huisje waar hij zich even kan terugtrekken en kan slapen. Je wilt hier juist geen negatief gedrag aan koppelen. Zo zal het dus enkel nadelig zijn als je tegen de pup schreeuwt en hem daarna in de bench gooit.

Als laatste is het nog handig om te weten wanneer je de puppy juist niet uit zā€™n bench moet laten komen. Net als elk ander moment is het niet handig om je hond aandacht te geven wanneer hij erom schreeuwt (blaft). Een blaffende of jankende hond geven wat hij wil zal enkel dit gedrag stimuleren. Staat je puppy te blaffen bij de deur? Wacht dan tot hij rustiger wordt en doe dan pas de deur open

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties