Beste Hondentandpasta: een gezond gebit is net zo belangrijk voor honden als voor mensen

Klik om te stemmen!
[Totaal: 5 Gemiddeld: 4.4]

Het onderhouden van het gebit van jouw hond is net zo belangrijk als het onderhouden van jouw eigen gebit. Tandvleesproblemen zijn één van de meest voorkomende problemen bij honden. Hierdoor is het dus ontzettend vanzelfsprekend dat het onderhouden van een gezond gebit van uiterst belang is voor de gezondheid van jouw hond.

Normale tandpasta voor honden? Absoluut niet

Je zal je wellicht afvragen waarom je niet gewoon gebruik kunt maken van normale tandpasta bij het verzorgen van het gebit van jouw hond. Normale tandpasta voor mensen bevat over het algemeen vaak fluoride. Fluoride helpt mensen bij het ontwikkelen en gezond houden van onze tanden en botten. Daarnaast draagt het bij aan het versterken van onze tanden en voorkomt het dat er tandplak ontstaat.

Echter heeft fluoride niet dezelfde werking bij honden. Fluoride is namelijk ontzettend giftig voor honden. Het is niet verstandig om het gebit van jouw hond te verzorgen met fluoride, omdat honden erg ziek kunnen worden wanneer zij fluoride binnen krijgen. Daarnaast vinden honden meestal de smaak van gewone tandpasta ook niet bepaald lekker, doordat hun smaakpapillen verschillen met die van mensen.

Om het gebit van jouw hond toch te verzorgen, bestaan er speciale tandpasta’s voor honden. Uiteraard zijn er verschillende soorten hondentandpasta’s te vinden. Om de beste hondentandpasta voor jouw hond te vinden, lees je in dit artikel een aantal handige punten die je hoofd moet houden.

Tandpasta speciaal voor honden? Hoe zit dat?

Tandpasta is een onmisbaar product in het dagelijks leven. Iedereen maakt elke dag gebruik van tandpasta, om hun gebit gezond te houden en te laten stralen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor honden is het onderhouden van een gezond gebit ontzettend belangrijk. Daarom bestaat er hondentandpasta, dat speciaal geschikt is voor gebruik bij honden.

Hondentandpasta verschilt met normale tandpasta voor mensen, doordat deze andere ingrediënten bevatten. Deze ingrediënten worden zo gekozen dat deze helemaal zijn aangepast aan het verzorgen van een hondengebit en dus veilig hun werking kan doen. Daarnaast smaakt hondentandpasta anders dan normale tandpasta doordat de smaakpapillen van honden enorm verschillen met die van een mens.

Beste hondentandpasta

Meest gekozen

Beaphar Tandpasta En Borstel

★★★★★
12,24
Sinds juni 17, 2024 07:15

De Beaphar tandenborstel, gebruikt in combinatie met Beaphar tandpasta, kan jouw hond helpen een totale bescherming van de mond te bereiken. Dagelijks poetsen gaat de vorming van tandplak en tandsteen tegen en zorgt zo voor een frisse adem van jouw huisdier. De dubbele tandenborstel is geschikt voor alle honden. Het rubberen handvat zorgt voor extra grip, terwijl de zachte en flexibele borstelharen ideaal zijn om hun tandvlees te beschermen.

Bevat
1x Tandenborstel
1x 60 gr Tandpasta

Hoe kies je de juiste tandpasta?

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte tandpasta voor jouw hond is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Net als tandpasta voor mensen, zijn tandpasta’s voor honden er namelijk in diverse smaken van verschillende merken verkrijgbaar. Er is dus een groot aanbod beschikbaar waar je uit kunt kiezen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tandpasta los te kopen of in een setje samen met een tandenborstel. Wanneer je een nieuwe hond in huis haalt, is het aanschaffen van een setje vaak goedkoper en kun je vervolgens de tandpasta los kopen als deze op is. Daarnaast is het belangrijk dat je niet vergeet om regelmatig een nieuwe tandenborstel te kopen.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je een hondentandpasta koopt met een smaak die jouw hond lekker vindt. Hondentandpasta is bijvoorbeeld verkrijgbaar in smaken zoals pindakaas, munt en kip. Om de juiste smaak voor jouw hond te kiezen, kun je op zoek gaan naar een tandpasta met een soortgelijke smaak als het voer van jouw hond.

De essentie van het gebruik van hondentandpasta

Zoals al eerder werd vernoemd, draagt het gebruik van hondentandpasta bij aan het onderhouden van een gezond gebit voor honden. Voor mensen is het belangrijk om hun tanden te poetsen en te verzorgen. Dit geldt ook voor de tanden van honden. De hondentandpasta zorgt ervoor dat jouw hond een gezond gebit heeft en dat deze er ook meteen goed uitziet. Je wilt natuurlijk niet dat jouw hond er ongezond en onverzorgd uitziet.

Daarnaast heeft hondentandpasta ook als doel om te zorgen voor een frisse adem. Doordat de hondentandpasta voorkomt dat het tandvlees ontstoken raakt, zal jouw hond veel minder snel last krijgen van een slechte adem.

Dankzij de hondentandpasta voorkom je dat er tandplak en tandsteen op de tanden van jouw hond ontstaan. Na het eten kunnen er namelijk voedselresten op en tussen de tanden van jouw hond blijven zitten. Wanneer je laat zitten kan er tandplak en tandsteen ontstaan. Dit kan vervelende vervolgen voor jouw hond met zich meebrengen als je dit te lang laat zitten. Denk hierbij onder andere aan rottende tanden, tandvleesproblemen en nare ontstekingen.

Hoe vaak moet je de tanden van je hond poetsen?

In tegenstelling tot mensen, zijn honden niet in staat om zelf hun eigen tanden te poetsen. Daarom is het de verantwoordelijk van jouw als baasje dat je hier een handje bij helpt. Voor onderhouden van een gezond hondengebit wordt het aangeraden om de tanden van je hond een aantal keer per week te poetsen.

Dit is een goed begin om een routine op te bouwen. Het is belangrijk om de tanden van jouw hond op een vast moment te poetsen. Hierdoor creëer je niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw hond een routine. Vervolgens kun je stapsgewijs werken naar een routine waarin je de tanden van jouw hond dagelijks poetst. Voor zowel volwassen honden als puppy’s is het belangrijk dat je de tanden vrijwel elke dag goed poetst.

Zo voeg je hondentandpasta toe aan de verzorging van jouw hond

Voor het poetsen van de tanden van je hond heb niet alleen hondentandpasta nodig. Een hondentandenborstel is namelijk ook van groot belang. Met een speciale hondentandpasta en een hondentandenborstel ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan met het poetsen van de tanden van jouw hond. Het poetsen van de tanden van jouw hond is net zo eenvoudig als het poetsen van je eigen tanden.

Doe een beetje van de hondentandpasta op de hondentandenborstel en poets hiermee de tanden van jouw hond. Wanneer je voor het eerst de tanden van jouw hond poetst, is het belangrijk dat je begint met een rustige poetsbeweging. Hierdoor kan je hond rustig wennen aan de beweging en zal het steeds makkelijker zijn om de tanden van je hond te poetsen. Zodra je hond hieraan gewend is kun je de tanden van je hond poetsen net zoals je dit bij jezelf zou doen.

Lees meer over het tandenpoetsen van je hond

Klik om te stemmen!
[Totaal: 5 Gemiddeld: 4.4]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] je weten welke hondentandpasta het beste […]