De Basis Van Hondenvoer: Tips Voor Het Voeren Van Je Hond

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Als het gaat om het voeren van je hond zijn er verschillende beslissingen die een honderbezitter moet nemen. Goede voeding is één van de basisbehoeften van jouw hond, en het gaat om meer dan alleen het type hondenvoer. Hier zijn de antwoorden op enkele basisvragen die je kunt hebben over hondenvoeding.

Welk type hondenvoer is het beste voor mijn hond?

Omdat er zoveel commerciële hondenvoermerken beschikbaar zijn kan het kiezen van een hondenvoer overweldigend zijn.

Commerciële diëten worden als “compleet en uitgebalanceerd” voor honden beschouwd. Dit betekent dat voedsel het leven ondersteunt en voldoet aan de elementaire voedingsbehoeften van honden. Niet alle gerechten zijn echter gelijk gemaakt. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat de kwaliteit van de ingrediënten een belangrijke rol speelt in de gezondheid en het welzijn van een hond.

Wanneer je het type voedsel kiest om jouw hond te voeren, beperk dan eerst de prioriteiten:

 • Is het vinden van de meest natuurlijke, gezondste ingrediënten de belangrijkste factor? Als dat zo is, kijk dan naar natuurlijke / holistisch voedingsmiddelen of diergeneeskundige diëten. Beter nog, overweeg een zelf gemaakt dieet.
 • Zijn de kosten een grote factor in de beslissing? De meeste natuurlijke / holistische diëten bevinden zich in de hogere prijsklasse. Economisch eten wordt echter vaak gemaakt met ingrediënten van lagere kwaliteit.
 • Hoeveel tijd ben je bereid om te besteden aan het klaar maken van de maaltijd? Als je tijd en geld wilt besparen kan een huisbereid dieet de gezondste optie zijn.
 • Ben je opzoek naar brokken of natvoer?

Bedenk dan wat voor hond je in huis heb:

 • Kieskeurige honden doen het misschien het beste met ingeblikt voedsel of huisgemaakte diëten.
 • Honden met overgewicht of mensen met gezondheidsproblemen kunnen baat hebben bij speciale dierengeneesmiddelen of zelfgemaakte diëten.

Commercieel dieet kiezen: Om voedingsmiddelen te vergelijken en te bepalen welke het beste voor jouw hond is kun je kijken naar onze vergelijkingen.

Vraag bij twijfel de huisarts om advies. Vergeet niet dat de meningen sterk kunnen verschillen.

Huisgemaakte diëten kiezen: In plaats van een commercieel dieet te kiezen, kiezen sommige eigenaren voor zelfgemaakte diëten. Als je deze optie probeert zorg er dan voor dat je samen met je dierenarts een compleet en uitgebalanceerd dieet ontwikkelt dat is aangepast aan de behoeften van je hond.

11 keer de beste hondenvoer

Hoeveel voedsel moet ik mijn hond voeren?

De hoeveelheid voedsel om jouw hond te voeren hangt van een paar factoren af:

 • De leeftijd van de hond (puppy vs. Volwassenen)
 • De conditie van de hond
 • Het activiteitenniveau van de hond
 • De calorie- en voedingswaarde van het dieet

Een hondenvoercalculator kan ongeveer vertellen hoeveel calorieen jouw hond per dag nodig heeft. Praat met de dierenarts over de conditie en het ideale gewicht van jouw hond.

Hoe vaak moet mijn hond eten?

De meeste experts zijn het erover eens dat tweemaal daags voeren het beste is voor de meeste volwassen honden. Tweemaal per dag is te weinig voor een hond, de tijd tussen de maaltijden is te lang voor een puppy om te wachten. Pups moeten 3-6 keer per dag worden gevoed (kleine pups hebben vaker voeding nodig om te voorkomen dat de bloedsuikerspiegel daalt). Praat met de dierenarts over een passend voedingsschema voor de hond.

Welk type hondenbak is het beste?

Experts adviseren tegen het gebruik van plastic kommen voor voedsel en water. Dit is omdat de hond een allergische reactie of gevoeligheid kan ontwikkelen, resulterend in uitslag of een soort acne op de kin en het gezicht. Niet alleen is de kunststof mogelijk irriterend maar de kom kan ook bacteriën of andere microben bveatten die van invloed zijn op de hond (plastic bakjes zijn moeilijker schoon te houden). Het is het beste om metalen en keramische kommen te gebruiken voor hondenvoer en water.

Op zoek naar een voederbak? Lees: Aan De Slag Met De Beste Anti Schrokbak

Hoe zit het met traktaties?

Er zijn tal van opties voor lekkere hondenkoekjes en hondenkluiven. Zorg ervoor dat je veilige opties kies voor je hond. Onthoud ook dat traktaties en kauwsnacks een aanvulling zijn op het dieet van jouw hond en nooit meer dan ongeveer 10% van de dagelijkse calorie-inname van jouw hond mogen uitmaken.

Welke voedingsmiddelen moet ik vermijden?

De meeste honden zijn dol op eten en eten zo ongeveer alles wat ze kunnen vinden. Vermijd de volgende schadelijke of zelfs giftige voedingsmiddelen voor honden:

 • Chocola
 • Druiven / rozijnen
 • Macadamia noten
 • Putjes en zaden van fruit / groenten
 • Alcoholische dranken of voedingsmiddelen
 • Cafeïnehoudende dranken of voedingsmiddelen
 • Xylitol (te vinden in suikervrij of suiker met verminderde suiker)
 • Gistdeeg
 • Beschimmeld of rot voedsel
 • Vettig voedsel
 • Beenderen, geweien en dieren hoeven

Wil je nog beter op de hoogte zijn van alles wat je hond niet mag eten?

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] geef je jou hond de beste zorg, de beste voeding en genoeg lichaamsbeweging. Maar zelfs met de beste preventieve zorg kan je hond uiteindelijk […]