Stapsgewijze Handleiding Voor Het Opvoeden Van Je Puppy: De Nieuwe Methode!

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Ieder jaar, volgens de Hondenbescherming, worden er in Nederland meer dan 12.000 honden naar het asiel gebracht. De voornaamste reden waarom honden in het asiel belanden is gebrekkige voorbereiding van het baasje. Ze hebben zich niet tot nauwelijks ingelezen over de opvoeding van een puppy en weten daarom niet wat ze overkomt. Het resultaat is veel stress bij mens en hond wat uiteindelijk leidt tot de wanhopige beslissing om de pup te verkopen of naar het asiel te brengen.

Voordat we dieper ingaan op een mogelijke oplossing voor minder asielhonden delen we het verhaal van Brenda, dat afkomstig is van de website van de Hondenbescherming.

hondenbescherming-opvoeden-puppy

De conclusie van bovenstaand verhaal is dat Brenda zonder enige voorbereiding een puppy in huis heeft gehaald, omdat de kinderen dat graag wilde.

Verder hebben ze gekozen voor het hondenras cocker spaniel, omdat de man des huizes dit ras vroeger ook thuis had. Dit is een veelgemaakte fout, want iedere hond is uniek. Het is goed mogelijk dat je met jouw 17-jarige hond kan lezen en schrijven, maar wanneer je exact hetzelfde ras opnieuw in huis haalt het compleet anders is.

Omdat wij graag willen voorkomen dat andere mensen dezelfde fout als Brenda begaan hebben wij de oplossing gevonden dat mensen informeert over de opvoeding van puppy’s en alles wat daarbij komt kijken.

We zijn terecht gekomen bij de website van Robbin Kleinpenning; Puppygroep.nl. Robbin heeft vier puppy boeken geschreven op basis van uitgebreide diepte-interviews en enquêtes met 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten.

Elk boek bevat bruikbare tips over één specifiek onderwerp. Wij vinden dat je namelijk niet veel hebt aan één heel dik boek met 200.000 tips waarvan je er uiteindelijk maar 20 gebruikt.

De tips in de boeken focussen ze zich enkel op een perfecte start voor het baasje en de pup. Er komt namelijk ontzettend veel op je af zodra je pup in huis is. (Zie bijvoorbeeld het bovenstaande verhaal van Brenda.) Het voelt onnatuurlijk en nieuw aan (ook als je al 20+ jaar een hond hebt gehad).

Met deze 4 puppy boeken weet je wat je kunt verwachten en wat je te doen staat.

Wat zijn de 4 onderwerpen van de boeken?

De naam van het boek verklapt het onderwerp al:

Mensen die de boeken al gelezen hebben zeggen dat ze in duidelijke en begrijpelijke taal zijn geschreven. Je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om de tips te begrijpen. 

Zie hieronder een aantal foto’s van de boeken. De boeken zijn te lezen als eBook, maar ook als écht boek, oftewel fysiek boek.

Stapsgewijze Handleiding voor het Opvoeden van je Puppy: De Nieuwe Methode! 5
Stapsgewijze Handleiding voor het Opvoeden van je Puppy: De Nieuwe Methode! 6

In deze 4 boeken wordt daadwerkelijk alles, maar dan ook écht alles behandeld en besproken rondom:

 • hoe je er stapsgewijs voor zorgt dat je pup buiten plast en niet binnen;
 • hoe je er stapsgewijs voor zorgt dat je pup graag de bench in wilt en niet jankt en piept in zijn bench;
 • hoe je er stapsgewijs voor zorgt dat je pup niet bijt op alles en iedereen;
 • hoe je er stapsgewijs voor zorgt dat je pup 30 minuten, 1, 3 of 5 uur lang alleen thuis kan zijn zonder gepiep of geblaf. Oftewel zonder problemen.

En dit zijn precies de 4 onderwerpen waar iedere nieuwe puppy-eigenaar gegarandeerd mee te maken krijgt. Je ontkomt er niet aan:

 • Je puppy weet namelijk nog niet dat hij buiten moet plassen wanneer je hem ophaalt bij de hondenfokker;
 • Je puppy heeft nog nooit een bench gezien. Dit is geheel nieuw voor hem. Jij moet hem leren dat de bench zijn veilige plekje is. En het is belangrijk dat je hem dit op een positieve manier leert;
 • Je puppy bijt gegarandeerd in jouw handen, voeten, broekspijpen en misschien ook wel in je tafel- en stoelpoten;
 • Jouw dag ziet er anders uit dan onze dag, maar hoe dan ook; je pup zal ooit in zijn leven een keertje alleen thuis moeten blijven. Je ontkomt er niet aan. Als je de pup niet leert hoe hij alleen kan zijn dan krijg je hier gegarandeerd in zijn latere leven problemen mee.

Wij hebben Robbin de vraag gesteld wat de voornaamste redenen zijn waarom mensen zijn puppy boeken lezen. Misschien herken jij jezelf wel in één of meerdere van onderstaande redenen:

 • Ik heb een pup in huis hebt die nog steeds binnen plast, piept en blaft in de bench, niet alleen thuis kan blijven en constant in alles en iedereen bijt. (Sommige mensen hebben ervaren ook enkel 1 van deze problemen.)
 • Ik heb vroeger bij mijn ouders altijd een hond hebt gehad en ik niet meer weet hoe dat nou precies allemaal ging met een puppy.
 • Ik kon lezen en schrijven met mijn 17-jarige hond, maar nu met deze pup denk ik: “hoe heb ik 17 jaar geleden toch allemaal gedaan toen hij nog een puppy was”.
 • Ik heb een hondenboek van 15 jaar geleden in mijn boekenkast staan. En ik weet dat net als bij de opvoeding van kinderen er in 15 jaar tijd veel is veranderd qua opvoeding. Vroeger was het meer zo van geef hem maar een trap. Ik ben nu op zoek naar de nieuwe positieve methode.

Er zijn natuurlijk ook vele andere boeken die zich focussen op de opvoeding van je hond. Echter zijn wij positief verrast met de vier boeken van Puppygroep.nl, omdat het relatief kleine en praktisch geschreven boeken zijn gefocust op één specifiek onderwerp. De boeken lezen snel weg door de handige lijstjes, schema’s en de afwisseling van tekst en afbeelding.

Kortom, zeker een aanrader om de vier puppy boeken te lezen wanneer je van plan bent om een puppy aan te schaffen of sinds kort een pup in huis hebt.

Ga naar www.puppygroep.nl/puppy-boeken om de boeken te bestellen. (1 boek bestellen kan ook.) Tevens leuk om te weten; je krijgt bij iedere bestelling een gratis cadeautje!

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties