Hond Het Af-Commando Leren

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Het “af”-commando wordt vaak gebruikt om een hond te vertellen dat hij zijn poten van iets moet afhalen – het aanrecht, je bed of de bank in de woonkamer. Het kan moeilijk zijn om je hond trainen omdat je hond meestal springt om iets te bereiken wat hij leuk vindt, zoals een stukje eten of een comfortabele plek om te slapen. Wees geduldig en consistent, dan reageert jouw hond binnenkort op het af-commando.

Wat heb je hiervoor nodig?

Houd wat lekkers op een paar verschillende plaatsen in huis. Als je klaar bent om de hond te trainen om van iets af te komen dan heb je ze alvast bij de hand.

Hoe train je de hond het af-commando?

01. Wacht tot je hond ergens op springt. Een hond het af-commando trainen is niet hetzelfde als het trainen van veel andere basisopdrachten. In plaats van het plannen van trainingssessie moet je wachten tot je hond zich ongepast gedraagt om hem het af-commando te leren.

02. Geef het commando. Als je de hond met zijn pootjes op het aanrecht ziet staan of zichzelf op zijn gemak voelt op de bank zeg hem dan “af”.

03. Gebruik een traktatie om jouw hond ‘af’ te lokken. Geef je hond een traktatie als je het commando gebruikt. Je kunt de traktatie in zijn zicht houden om zijn aandacht te trekken. Zodra alle vier zijn poten op de vloer staan geef je hem de traktatie

04. Herhaling. Blijf jouw hond elke keer het ‘af’ commando geven wanneer hij op het aanrecht of een ander meubel springt. Lok hem naar beneden met een traktatie en zorg ervoor dat hij de traktatie krijgt wanneer al zijn poten op de grond staan.

Een paar goede trainingtips

01. Wees consistent. De enige manier waarop jouw hond voorgoed van de meubels af zal blijven is als je ervoor zorgt dat hij elke keer naar beneden moet wanneer hij op de meubels springt. Als je hem toestaat er af en toe mee weg te komen dan zal je hond leren dat het de moeite waard is om toch elke keer weer op de meubels te springen.

02. Gebruik een bench als je niet in de buurt bent om toezicht te houden. Honden leren heel snel dat ze met bepaalde dingen weg kunnen komen als je er zelf niet bent. Bench train jouw hond zodat hij niet de gelegenheid heeft om op het meubilair te springen wanneer je zelf niet thuis bent.

Problemen oplossen tijdens de training

01. Mogelijk moet je nog een opdracht toevoegen. Een probleem bij het trainen van een hond is dat hij het commando verkeerd kan oppakken. Hierdoor leert hij mogelijk dat het op de bank springen resulteert in het krijgen van een traktatie. In plaats van dat jij hem leert om van het meubilair af te komen leert hij jou om hem traktaties te geven. In dat geval zal je merken dat hij gauw geneigd is om op de bank te springen. Om dit probleem op te lossen laat je de hond werken voor zijn traktatie. Volg dezelfde stappen als hierboven maar geef hem, voordat hij zijn traktatie krijgt, een ander bevel zoals zitten of liggen. Geeft de hond de traktatie alleen nadat hij het tweede bevel heeft uitgevoerd. Op deze manier verbreek je de verbinding die de hond maakt tussen ergens op springen en iets lekkers krijgen.

02. Geef je hond een andere plek om te liggen. Als jouw hond op zoek is naar een comfortabele plek om te gaan slapen kan het zijn dat hij net lang genoeg van de bank af gaat tot hij een traktatie krijgt. Zodra hij de traktatie heeft zal hij weer op de bank willen gaan liggen. Een goede manier om dit op te lossen is om ervoor te zorgen dat jouw hond een eigen plekje heeft, zoals een hondenkussen. Je kunt een hond trainen om naar ‘naar je plek’ commando’s op te volgen. Hierdoor stuur je hem naar zijn eigen plekje in plaats van de bank.

03. Train je hond om niet ergens tegenaan te springen. Als jouw hond voedsel van het aanrecht heeft kunnen pakken moet je wellicht meer doen dan het ‘af’ commando trainen. In dit geval moet je wellicht beginnen om te zorgen dat je hond niet tegen het aanrecht springt.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties