24 Honden Die Niet (Of Nauwelijks) Verharen

Klik om te stemmen!
[Totaal: 8 Gemiddeld: 4.4]

Mocht je allergisch zijn voor de vacht van een hond dan kan dat aardig vervelend zijn. Je wilt wel een hond maar krijgt niet het idee dat dat voor jou is weggelegd. Wees niet bang, er zijn een flink aantal honden die niet verharen. Deze honden zijn vaak voor iedereen die last heeft van een allergie goed te doen.

PS: Mocht je niet allergisch zijn maar het gewoon niet fijn vinden om elke dag het hele huis schoon te maken dan is ook voor jou deze lijst perfect.

5 tips voor iedereen die allergisch is voor honden

Sommige mensen zijn nou eenmaal allergisch voor honden. Dan kan het zeker helpen om op zoek te gaan naar een hond die niet (of nauwelijks) verhaard, dit kan al heel erg helpen. Mocht je een hond in huis hebben en toch last ervaring lees dan vooral de onderstaande tips. Voor vele kunnen deze tips helpen om de allergische reactie te minimaliseren of zelfs compleet weg te nemen:

Doe de hond vaker in bad
Geef de hond vaker een bad, zodat hij vrij is van vuil en huidschilfers. Je kan ook shampoo voor honden gebruiken met speciale ingrediƫnten om het verharen en de ophoping van huidschilfers te verminderen.

Pas zijn voeding aan
Overweeg hypoallergene brokken om het verharen en de vorming van huidschilfers te verminderen. Essentiƫle vetzuren kunnen het verharen en de vorming van huidschilfers tegengaan.

Maak gebruik van hoezen voor alle meubels
Gebruik beschermhoezen voor de bank en andere meubels en stofzuig regelmatig, want hondenharen blijft vrij gemakkelijk aan stoffen oppervlakken kleven.

Reinig de lucht in de ruimte waar je hond het meeste is
Koop een luchtreiniger met HEPA-filter om allergenen in uw huis te helpen verminderen.

Verminder het contact met je hond
De laatste is misschien ook gelijk de minst leuke tip. Verminder het contact met de hond. Tuurlijk kun je af en toe de hond wel een aai of knuffel geven, maar beperk het contact zoveel mogelijk en was gelijk je handen.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 1

01. Cesky Terrier

Deze rakker geeft je absoluut geen problemen met je honden allergie maar misschien wel met je geduld. Het is een lastig te trainen hond waar je veel geduld voor nodig heb. De Cesky Terrier verhaart amper en is dus handig indien je allergisch bent voor honden

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 2

02. Bergamasco

De Bergamasco heeft ontzettend veel haar daarom lijkt dit ook een rare keuze. Toch verhaart deze hond nauwelijks en heeft deze ook weinig onderhoud nodig.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 3

03. Dandie Dinmont-terriĆ«r

De Dandie Dinmont, ook wel Dandie genoemd ziet er niet alleen schattig uit maar heeft ook het voordeel dat deze niet verhaart.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 4

04. Spaanse Waterhond

Wellicht niet heel erg bekend maar de Spanish Water Dog kan zeker een uitkomst zijn wanneer je allergisch bent. Deze hond verhaart nauwelijks maar vereist wel een hoop onderhoud. Ondanks dat krijg je geen last van je allergieƫn.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 5

05. Poolse laaglandherder

Deze van poolse afkomstige hond is niet alleen levendig van karakter maar heeft ook nog eens een flinke bos haar. Ondanks dat verhaart de hond nauwelijks wat ontzettend handig is en hypoallergeen.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 6

06. Leeuwhondje

Dit gezelschapshondje, dat de naam draagt van een kleine leeuw, heeft het uiterlijk van zijn naamgenoot. Deze hond heeft wel degelijk veel onderhoud nodig en zal dagelijks geborsteld moeten worden. Toch staat hij wel op de lijst omdat de verharing minimaal is.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 7

07. Puli

Wellicht Ć©Ć©n van de meest unieke op deze lijst is de Puli. Met zā€™n snoer-achtige haren is deze loyale hond toch op de lijst gekomen. Zijn vacht is namelijk vrij van allergieĆ«n.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 8

08. LakelandterriĆ«r

Origineel gefokt voor het bewaken van de schapen maar ondertussen ook een goed gezelschapsdier. De LakelandterriĆ«r heeft een hypoallergene vacht.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 9

09. Ierse waterspaniĆ«l

Deze hond heeft alles wat er nodig is om een ideale hond te zijn voor diegene die allergisch zijn. Zijn vacht is makkelijk schoon te maken, verhaart weinig en heeft ook nog water afstotende haren.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 10

10. NorfolkterriĆ«r

EĆ©n van de kleinste kortbenige terriĆ«rs en ook nog eens ontzettend levendig. De NorfolkterriĆ«r heeft een ā€˜weerā€™ resistente vacht en verliest nauwelijks zijn haar.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 11

11. Affenpinscher

Klein, speels, avontuurlijk en liefdevol. Dat zijn de kenmerken van de Affenpinscher. Zoals de naam doet vermoeden heeft de hond een gezicht wat een beetje te herleiden valt van de apen. De vacht is kort en heeft gemiddeld onderhoud nodig.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 12

12. Kerry blue-terriĆ«r

Blauw, zwart, grijs of zilver. Bij de Kerry blue-terriƫr kun je kiezen voor de kleur. Maar welke je ook neemt, de uit Ierland afkomstige hond heeft een hypoallergene vacht welke weinig verzorging nodig heeft.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 13

13. Australische terriĆ«r

De Australische terriƫr lijkt enorm op de Yorkshire terriƫr maar vereist minimale uiterlijke verzorging om er zo goed uit te zien.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 14

14. Ierse TerriĆ«r

De Ierse Terriƫr, de enige volledige rode terriƫr, is een echte familiehond en daarbij ook nog hypoallergeen. toch heeft deze hond gemiddelde verzorging nodig.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 15

15. Miniatuur Bull Terriƫr

Door zā€™n korte vacht heeft de Bull TerriĆ«rweinig uiterlijke verzorging nodig, dit maakt deze hond geschikt als hypoallergene hond.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 16

16. NorwichterriĆ«r

De norwichterriĆ«r is ontzettend schattig en sociaal maar heeft ook nog eens weinig verzorging nodig. Een enkele keer borstelen volstaat al voor deze terriĆ«r.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 17

17. Welsh TerriĆ«r

De Welsh Terriƫr, niet te verwarren met de grotere Airedaleterriƫr, is een compacte middelgrote hond die goed is in de omgang met kinderen en ook nog weinig verhaart.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 18

18. Australische silkyterriĆ«r

De glimmende en vrij lange vacht van de Australische silkyterriĆ«r is niet alleen mooi maar ook nog erg handig voor degene die allergisch is. Deze vacht verhaart nauwelijks en is hypoallergeen.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 19

19. Basenji

De Basenji is een jachthond uit Afrika met minimale verharing. Deze hond kan een lange tijd zonder verzorging wat dus ideaal is voor iedereen die allergisch is of er gewoon geen zin in heeft. Overigens is de Basenji niet in staat om te blaffen, wat niet betekend dat de hond geen geluid maakt.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 20

20. Coton de TulĆ©ar

Niet alleen een prachtige hond maar ook nog eens makkelijk om te trainen. De Coton de TulƩar zal wel aardig wat uiterlijke verzorging nodig hebben maar verhaart niet veel.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 21

21. Riesenschnauzer

Deze grote hond, in tegenstelling tot grote waakhonden heeft een minimale verharing. Deze echte familiehond kan dus ideaal zijn voor jou.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 22

22. Cairn TerriĆ«r

De vrolijke Cairn TerriĆ«r heeft een ruige hypoallergene vacht. Daarnaast verhaart hij ook nog eens minimaal. Mocht je de kleine rakker herkennen dan kan dat komen doordat de Cairn TerriĆ«r een rol kreeg als ā€œTotoā€ in The Wizard of Oz.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 23

23. Airedale TerriĆ«r

Deze grote hond, in tegenstelling tot grote De Airedale TerriĆ«r weegt meer dan 27kg en heeft zelfs al in ā€˜The White Houseā€™ gewoond. Hij heeft een dubbele laag aan vacht maar verhaart toch nagenoeg niet.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 24

24. Bichon frisĆ©

De vrolijke Cairn Terriƫr heeft een ruige Deze hond heeft meerdere lage aan fluffy vacht. Ziet er onwijs leuk uit en is ontzettend speels. De hond komt uit Frankrijk en heeft geen verharing.

Veelgestelde vragen

Bestaat er echt zoiets als een hond die niet verhaard?

Officieel is het antwoord nee. Er bestaan geen honden die helemaal niet verharen, uiteraard naakthonden daar gelaten. Maar ook deze kunnen huidschilfers veroorzaken.

Kan ik mijn hond wassen met speciaal shampoo zodat ik geef last heb van mijn allergie?

Zoals je vast ergens heb gelezen, of elders heb vernomen zijn er producten zoals Royal Canine Hypoallergenic Shampoo. Deze zullen uiteraard niet zorgen dat er dan helemaal geen last meer ontstaat van hondenharen. Wel kan een algemene goede verzorging helpen.

Ik ben niet allergisch, maar heb wel last van hondenharen. Wat kan ik doen?

Er zijn wel manieren om minder last te hebben van hondenharen:
– Ga wat vaker met je hond in bad zodat alle vuil wordt verwijderd. Zorg wel voor een goede shampoo zodat zijn huid niet uitdroogd.
– Geef je hond een speciaal dieet dat helpt het verminderen van allergene speeksel. EssentiĆ«le vetzuren kunnen het afstoten en de opbouw van huidschilfers verminderen.
– Denk eens na over de aanschaf van een luchtreiniger met HEPA filter.
– Zorg dat je huis zo weinig mogelijk tapijt en kleden heeft.
– Maak gebruik van hoezen en was deze regelmatig.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 8 Gemiddeld: 4.4]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De aanvoerder
De aanvoerder
4 jaren geleden

Wij hebben de Norfolkterriƫr en dit klopt helemaal. Tuurlijk verhaart hij wel een beetje maar niet veel. Ik had niet verwacht dat de Bergamasco er ook tussen zou staann

anoniem
anoniem
4 jaren geleden

Ik mis de wheaten terrier in dit verhaal.

Lucia
Lucia
4 jaren geleden
Antwoord aan  anoniem

Deze staat onder een andere post. genaamd: hypoallergene honden.

linda
linda
3 jaren geleden

de briard en de pyhrenese herders zie ik ook niet staan

Paulien
Paulien
2 jaren geleden

Er zijn ook een paar naakthondenrassen.

Wendy
Wendy
2 jaren geleden

Zwarte Russische terriƫr hoort ook nog in het rijtje thuis.

Britt
Britt
2 jaren geleden

Springerspaniƫl verhaart ook niet

anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Ik mis de Tibetaanse Terriƫr en de Schapendoes.

Anoniem
Anoniem
1 jaar geleden

Ik mis de fucking labradoodle

Conny
Conny
1 jaar geleden

Ik mis de West Highland White en de Schotse Terriƫr

Jj v d Sande
Jj v d Sande
1 jaar geleden

Een middenslag snautser en de dwerg verharen ook niet allebei gehad heb nog steeds een dwergschnautser

Anoniem
Anoniem
1 jaar geleden

Ik heb de Havanezer en de mathezer niet gezien in het rijd je. Verhaald ook niet weinig verzorging even kammen met anti klif kam en alle vuil is eruit.

Chiara
Chiara
6 maanden geleden
Antwoord aan  Anoniem

Inderdaad miste ook de malthezer

danny
danny
10 maanden geleden

inderdaad, een malthezer hoort hier zeker in thuis: totaal geen haar verlies…

Johan
Johan
5 maanden geleden

Wij hebben een Shih tzu die haart helemaal niet maar staat nergens hoe kan dat