Hondenverzekering: Aandachtspunten, Kosten En Vergelijkingen

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Honden kunnen uiteraard net zoals mensen ziek worden. Wanneer je met je hond naar een dierenarts moet spreekt het voor zich dat dit altijd bepaalde kosten met zich meebrengt. Ondanks het feit dat je deze kosten graag zal betalen wanneer je hond er beter door wordt is dit niet altijd even voor de hand liggend. Net zoals voor mensen het geval is bestaat er tegenwoordig ook een speciale hondenverzekering. Deze verzekering komt van pas voor de medische kosten die het gevolg zijn van een ziekte of ongeval bij jouw viervoeter. Ook indien je door een operatie van je hond een geboekte vakantie moet annuleren kan deze verzekering een financiƫle tussenkomst voorzien.

Waarom moet je een hondenverzekering afsluiten?

Wanneer je een hond koopt spreekt het voor zich dat je eerst het nodige onderzoek zal doen, met name met betrekking tot de stamboom waar het dier over beschikt. Op deze manier kan vrij vlot worden uitgemaakt hoe groot (of klein) het risico op bepaalde aandoeningen is. Hoe goed je vooronderzoek op dit vlak ook mag zijn, het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat je hond altijd ziek kan worden of het slachtoffer kan worden van een ongeval. In deze gevallen lopen de medische kosten vaak snel op, in het bijzonder wanneer er een bepaalde ingreep dient te worden uitgevoerd. Het afsluiten van een hospitalisatieverzekering voor je hond zorgt er voor dat deze kosten eenvoudiger te dragen zijn.

Tijdelijke opvang voor je hond

De hospitalisatieverzekering voor honden kan in bepaalde gevallen ook betrekking hebben tot de gezondheidssituatie van het baasje. Moet het baasje bijvoorbeeld zelf onder het mes en heeft deze niet de mogelijkheid om opvang te voorzien voor diens hond? In dat geval kan de hospitalisatieverzekering van je hond ook op dit vlak een efficiƫnte tussenkomst bieden. Er zijn tot slot ook verzekeraars die er voor kiezen om je hond te voorzien van een persoonlijke penning. Loopt je viervoeter onverhoopt op een dag weg? Dan zorgt deze penning er voor dat hij in geen tijd terug kan worden gevonden!

Aandachtspunten bij het afsluiten van een hondenverzekering

Het afsluiten van een verzekering voor je hond is eigenlijk altijd interessant te noemen. Wanneer jij ook wel geĆÆnteresseerd bent in een dergelijke verzekering is het echter belangrijk om even stil te blijven staan bij een aantal aandachtspunten, namelijk:

  • De prijs die voor een hondenverzekering moet worden betaald is afhankelijk van meerdere factoren. Vooral de hoogte van de terugbetaling zal een niet onaanzienlijke invloed hebben op de premie die moet worden betaald.
  • Ook bij een hospitalisatieverzekering voor je hond wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een vrijstelling. Deze ligt gemiddeld rond de 20 procent.
  • Hou rekening met een wachttijd na het afsluiten van een verzekering voor je hond. Deze wachttijd ligt doorgaans ergens rond de 20 dagen.
ohra dierenverzekering1

OHRA Plus Dierenverzekering
Dekking: Operaties, Rontgenonderzoek, Opname en verblijf dierenkliniek, Geneesmiddelen.
Eigen risico: 20%
Vergoeding: ā‚¬5.000,00

inshared dierenverzekering1

Inshared Huisdier & Ongeval verzekering
Dekking: Operaties, Rontgenonderzoek.
Eigen risico: 15%
Vergoeding: ā‚¬3.500,00

hema verzekering1

HEMA Dierenverzekering
Dekking: Operaties, Rontgenonderzoek, Opname en verblijf dierenkliniek, Geneesmiddelen.
Eigen risico: ā‚¬45
Vergoeding: ā‚¬2.500,00

Hoeveel kost een verzekering voor een hond?

Bij het bekijken van de prijs van een verzekering voor een hond moet er altijd rekening worden gehouden met een aantal factoren. Er wordt door de verzekeraar dan ook niet alleen gekeken naar het ras van de hond, maar ook naar diens leeftijd. Bovendien heb je als baasje doorgaans de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende formules. De mate waarin de kosten worden terugbetaald is veelal afhankelijk van de gekozen formule waardoor ook deze een niet onaanzienlijke invloed heeft op de te betalen verzekeringspremie. We hebben alvast enkele gemiddelde maandpremies voor jou op een rijtje gezet:

Voorbeeld kosten verzekering: Malthezer

HondenrasLeeftijdTerugbetalen totGemiddelde premie
Malthezer3 maanden1.500 euroTussen 9 & 10 euro
Malthezer3 maanden2.500 euroTussen 13 & 14 euro
Malthezer3 maanden3.500 euroTussen 15 & 16 euro

Voorbeeld kosten verzekering: Golden Retriever

HondenrasLeeftijdTerugbetalen totGemiddelde premie
Golden retriever4 jaar1.500 euroTussen 14 & 15 euro
Golden retriever4 jaar2.500 euroTussen 19 & 20 euro
Golden retriever4 jaar3.500 euroTussen 22 & 23 euro

Voorbeeld kosten verzekering: Jack Russel

HondenrasLeeftijdTerugbetalen totGemiddelde premie
Jack Russell6 jaar1.500 euroTussen 9 & 10 euro
Jack Russell6 jaar2.500 euroTussen 13 & 14 euro
Jack Russell6 jaar3.500 euroTussen 15 & 16 euro

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties