Puppy 101: Hoe Zorg Je Voor Je Nieuwe Hond

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Heb je besloten om een eigen puppy te nemen? Gefeliciteerd! Als je een nieuwe hond bij je thuis brengt zal dit je leven voor altijd veranderen. Puppy’s zijn zeker heel veel werk, maar ze brengen ook veel vreugde in je leven. Of je nu je eerste puppy krijgt of gewoon een opfriscursus nodig heb, hier is alles wat je moet weten om je puppy op de juiste weg naar volwassenheid te krijgen. Tip: heb je nog geen puppy gekocht maar ga je dat wel doen? Zet deze pagina dan in je bladwijzer!

De juiste puppy kiezen

Als de tijd rijp is om een puppy bij je thuis te verwelkomen is dit geweldig nieuws. Het is nu tijd om uit te zoeken hoe je de juiste puppy kunt kiezen voor jou en je gezien.

Ga je naar een nestje en komt er een puppy naar jou toe waarbij jij meteen een klik voelt? Dat is fantastisch. Jij heb niet een nieuwe pup gevonden maar je puppy heeft jou gevonden. Dit gebeurt echter niet altijd. Vaak moet je de belangrijke taak op je nemen om toch de juiste soort puppy te vinden.

Onderzoek eerst je eigen levensstijl en overweeg wat je zoekt in een puppy. Rashond of gemengd ras hond? Groot of klein? Kort of lang haar? Er zijn nog veel meer factoren om te overwegen, zoals verzorging en trainingsbehoeften, temperament en mogelijke gezondheidskwesties.

Vervolgens moet je beslissen waar je de juiste puppy wilt zoeken. Ben je van plan om een asiel hond een nieuwe huis te bieden? Of ga je op zoek naar een verantwoordelijke fokker? Onderzoek en geduld zijn essentieel gedurende dit proces. Als je uiteindelijk de juiste pup heb gevonden heb je een vriend voor het leven.

Het huis gereed maken voor de puppy

Voordat je een hond naar huis meeneemt moet je ervoor zorgen dat je huis zo veilig mogelijk is. Ook wil je ervoor zorgen dat de spullen veilig zijn voor de vernietiging van je avontuurlijke puppy. Het is essentieel om het huis puppy-proof te maken voordat jouw nieuwe hond thuiskomt. Dit proces is vergelijkbaar met het kind veilig maken van een huis maar er zijn verschillen.

Probeer te kijken vanuit het zicht van een puppy. Elektrische kabels, potentiele gifstoffen en breekbare spullen moeten volledig worden verwijdert of buiten bereik worden gehouden. Vergeet niet dat de pup kan springen, klimmen, kauwen en krabben, dus plaats dit soort spullen hoog of goed afgesloten.

Houd er rekening mee dat ‘kindveilige’ grendels niet de neiging hebben om te werken tegen nieuwsgierige en vastberaden pups. Het is het beste om de onderste kasten en laden te beveiligen met sloten. Kortom, het moet kauwproof zijn en vereisen dat er duimen nodig zijn om bepaalde spullen te kunnen pakken.

Installeer duurzame babyhekken of dierpoorten indien nodig om jouw puppy uit de buurt van bepaalde kamers in het huis te houden. Het kan een goed idee zijn om de hond uit de buurt van de keuken (met name de vuilnisbak) en trap te houden.

Het puppy-proof maken van jou huis is niet alleen veilig voor een puppy maar geeft ook gemoedsrust.

Jouw puppy een naam geven

Nu jouw puppy zich bijna bij het gezin gaat voegen is het zaak om de allerbelangrijkste taak aan te pakken, de hond moet natuurlijk wel een naam krijgen. Vanzelfsprekend gebruik je de naam van je hond constant en gedurende zijn hele leven, dus je keuze moet een verstandige keuze zijn. Kies iets dat een mooie klank heeft en niet te lang is. Voor jezelf is het belangrijk dat je het makkelijk kunt uitspreken en voor de hond is het belangrijk dat het makkelijk is om te begrijpen. Het is ook handig om na te denken over andere woorden die je van plan bent om hem aan te leren, zorg dat de naam en dit woord niet teveel op elkaar lijken.

Het moeilijkste deel is de naam zelf. Misschien wil je een naam dat zijn persoonlijkheid of uiterlijk beschrijft. Of wil je iets heel unieks. Bekijk enkele naamsuggesties en denk er eens rustig over na. Als je eenmaal een naam hebt gekozen gebruik die dan voldoende. Het duurt niet lang of jouw puppy zal zijn naam leren en erop reageren.

Essentiële puppybenodigdheden

Jouw nieuwe puppy heeft vanaf het begin bepaalde items nodig. Sommige zijn essentieel voor het welbevinden van je pup, terwijl andere heel nuttig zijn. De belangrijkste items zijn een riem (of oefenlijn), halsband met identificatie-, voer- en waterbakken en kauwspeeltjes. Je moet ook een comfortabel hondenmand en bij voorkeur een bench of kennel kopen.

Sommige van deze items kunnen meegaan wanneer jouw puppy ouder word, maar onthoud dat veel van deze spullen moeten worden vervangen wanneer jouw puppy groter word. Halsbanden kunnen instelbaar zijn tot een bepaald punt. Een bench kun je gelijk kopen op de ‘volwassen’ maat van de hond maar zul je met voorwerpen op maat moeten maken voor je puppy. Het is goed mogelijk om met karton te zorgen dat de bench kleiner wordt zodat de maat goed is voor de pup.

Het is ook belangrijk om je goed voor te bereiden op de kosten die samenhangen met het hebben van een hond. Maak een budget en probeert het bij te houden. Zorg ervoor dat het budget een kleine buffer heeft voor onverwachte kosten.

Het eten van jouw puppy kiezen

Het dieet van jouw puppy kan het verschil maken in zijn toekomstige gezondheid en welzijn. Voordat je puppyvoedsel kiest kun je het beste goed onderzoek doen. Praat met je dierenarts, andere huisdierenprofessionals en medehondenbezitters. Vergeet niet dat als het voedsel dat je in eerste instantie kiest niet aan de verwachtingen voldoet je alsnog geleidelijk kunt overschakelen naar ander voedsel.

In de hedendaagse hond vriendelijke wereld lijken de keuzes van voeding eindeloos, daarom hebben wij er een blog aan besteed om een klein beetje te helpen bij de keuze van hondenvoeding. Sommige eigenaren houden van premiumvoer, terwijl andere denken dat holistische / natuurlijke diëten het beste zijn. Echter worden thuisgemaakte en rauwe diëten ook steeds populairder.

Terwijl je onderzoek doet naar puppyvoeding moet je rekening houden met de kwaliteit van de ingrediënten, opname van de juiste voedingsstoffen en smaak. Zorg ervoor dat je voedsel kiest dat geschikt is voor groei (gen volwassen hondenvoer of “onderhoud” –formules). Kortom, het eten moet gezond zijn voor je puppy en hij moet ervan genieten.

Jouw puppy gezond houden

Het is handig om alvast een dierenarts te zoeken voordat je een puppy koopt. Binnen een paar dagen nadat je een puppy in huis heb gehaald moet je hem naar de dierenarts brengen voor een algemeen onderzoek. Probeer het bezoek bij de dierenarts zo prettig mogelijk te maken zodat de pup minder bang is voor het volgende bezoek.

In de loop van de eerste zes maanden van jouw puppy, zal je de dierenarts vaak zien. Dit begint met puppy vaccinaties en leidt meestal tot sterilisatie of castratie. Normaliter worden puppy’s rond de zes maanden gesteriliseerd of gecastreerd.

De dierenarts kan helpen bij het vroegtijdig identificeren van mogelijke gezondheidsproblemen. Daarnaast kan de dierenarts ook adviseren over de zorg van de hond op langer termijn. Het eerste bezoek opent ook de deuren van de communicatie met de dierenarts.

Om te helpen de kosten van jouw puppy zo laag mogelijk te houden kun je overwegen om een ziektekosten verzekering voor huisdieren aan te schaffen die tot 80% van de kosten van jouw hond kan dekken.

Puppy vaccinaties

Net als menselijke baby’s hebben puppy’s (en kittens) basisimmunisaties nodig om het lichaam gezond te houden wanneer het lichaam dat zelf niet kan. De puppy vaccinatieserie is een van de belangrijkste aspecten van het vroege leven van jouw puppy.

Huisdiervaccinatie is al jaren een controversieel onderwerp. Veel mensen maken zich zorgen dat we onze huisdieren teveel vaccineren, waardoor ze mogelijk een risico lopen op auto-immuun problemen en vaccinreacties. Dat is een deel van de reden waarom veel dierenartsen op weg zijn naar een driejarig protocol (in plaats van eenjarig) voor volwassen honden. Als het gaat om puppy’s zijn er echter verschillende regels. Vaccins beschermen uw puppy en andere honden tegen potentieel dodelijke ziekten.

Routinematige bezoeken bij de dierenarts geven hun ook de mogelijkheid om de groei en gezondheid van de hond goed in de gaten te houden. Praat met de dierenarts over het beste plan voor jouw hond.

Het trainen van je nieuwe puppy

Zindelijkheid training is één van de eerste dingen die je jouw nieuwe puppy leert. Dit proces kan soms behoorlijk zwaar zijn, ondanks dat sommige puppy’s sneller leren dan andere.

Je moet met zindelijkheid training beginnen zodra je jouw puppy mee naar huis neemt, maar het vergt geduld. Puppy’s zijn over het algemeen niet in staat om hun blaas en darmen onder controle te houden tot ze ongeveer 12 weken oud zijn. Als de pup jonger is, wees dan geduldig.

Vroeg beginnen kan helpen om je puppy te laten wennen aan routine. Naarmate hij groeit en de controle krijgt over zijn lichamelijke functies zal hij weten hoe hij ermee om moet gaan. Als algemene regel geldt dat de hond na het eten of drinken onmiddellijk naar de aangewezen ‘plasplaats’ moet worden gewezen. Toch gaat dat nog wel eens fout, dus wees voorbereid, consistent en geduldig.

Basis puppytraining en socialisatie

Naast het zindelijk maken van je hond zij er nog meer zaken die jouw hond moet leren. Begin met het werken aan socialisatie. Vervolgens zal de riemtraining de basis vormen voor het aanleren van basisopdrachten zoals zitten, komen en blijven. Door verschillende basisopdrachten te leren, kan je bepaalde gedragsproblemen beperken. Wil je graag op een gemakkelijker manier de basis aanleren? Dan is het boek ‘honden opvoeden en training voor dummies‘ een echte aanrader.

Voor Dummies - Honden opvoeden en trainen voor dummies

★★★★★
Sinds mei 11, 2024 12:58

Vergeet niet dat puppy’s nieuwsgierig, actief en ‘kauwgraag’ zijn. Ze stoppen alles in hun mond, inclusief je eigen handen. Leer je hond aan niet te bijten in onacceptabele objecten door ze te vervangen door acceptabele speeltjes. Leid de hond af van ondeugend gedrag door iets aangenamer aan te bieden, zoals een spel, een wandeling of andere activiteit. Beloon de pup met traktaties en / of prijs hem voor het verleggen van zijn aandacht.

Hoewel puppytraining een uitdaging kan zijn zal het resultaat de moeite waard zijn. Een solide basis van training bied structuur en geeft de hond zelfvertrouwen. Een goed getrainde hond is een gelukkige hond.

Een band opbouwen met jouw hond

De band die je hebt met jouw puppy begint op het moment dat hij in je leven komt en stopt nooit met groeien. Je kunt deze band koesteren door middel van affectie, training, verzorging, speeltijd, algemene oefening en deelname aan verschillende activiteiten. Misschien wil je deelnemen aan gehoorzaamheidsklasse, beginnen met trainen in hondensporten zoals behendigheid en flyball, of deelnemen aan hondenshows.

Een van de vriendelijkste manieren om je te binden met je hond en de hond te laten binden met anderen is door betrokken te raken bij dier ondersteunende therapie. Als je puppy geschikt is voor therapie kan hij beginnen om mensen in ziekenhuizen te bezoeken of kinderen helpen met leren en lezen.

Het versterken en behouden van de band tussen mens en hond bevordert de gezondheid en het welzijn van zowel jou als jouw puppy.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties