Hoe Kun Je Een Puppy Zindelijk Maken

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Eén van de eerste zaken waar je ongetwijfeld rekening mee zal willen houden bij het kopen van een puppy of een iets oudere hond is zindelijkheidstraining. Honden zijn van nature eigenlijk erg netjes wat er voor zorgt dat ze hun nest niet graag bevuilen. In principe hoeft het zindelijk maken van je trouwe viervoeter dan ook niet zoveel problemen met zich mee te brengen. Dat is in het bijzonder zo wanneer je rekening houdt met de interessante tips op deze pagina.

Hoe een puppy zindelijk maken?

Wanneer de door jouw aangekochte puppy bij je thuis aankomt begint de zindelijkheidstraining eigenlijk meteen. Het is dan ook van belang om op verschillende plaatsen in huis wat training pads neer te leggen. Vooral de voor- of achterdeur vormt op dit vlak een plaats die je beter niet uit het oog kan verliezen. Op het ogenblik dat een puppy zijn of haar behoefte moet doen kan je dit eigenlijk vrij eenvoudig aan zien komen. Gaat je puppy langdurige snuffelen of bijvoorbeeld enkele rondjes draaien op dezelfde plaats? Dan kan je reeds langzaam maar zeker gaan uitmaken dat er een kleine of grote behoefte zit aan te komen. Hier op inspelen door je puppy uit te laten is dan uiteraard zeer belangrijk.

Posh Puppy Training Pads (60 stuks)

★★★★★
33,20
Sinds juni 10, 2024 09:57

Een vaste plek in je tuin is aan te raden

Op het ogenblik dat je ziet dat je puppy zijn behoefte moet doen volstaat het niet altijd om hem zomaar uit te laten. Veel interessanter is het dan ook om hem mee te nemen naar een vaste plaats in de tuin. Kies een plaats uit waarvan je graag wil dat je puppy er zijn “vast toilet” van maakt. Wil je er voor zorgen dat je viervoeter later op commando zijn behoefte kan doen? Dan is het belangrijk om hem dit zo snel mogelijk aan te leren. Een hond begrijpt meer dan je misschien in eerste instantie denkt en een commando als ‘plasje doen’ is helemaal niet zo gek als het op het eerste zicht misschien lijkt. Doet je puppy dan zijn behoefte? Vergeet dan zeker niet om hem of haar te belonen met een aai over de bol en een snoepje!

Eventueel kan je ervoor kiezen om een hondentoilet met kunstgras in de tuin te zetten. Het ziet er net zo uit als gras, dus de hond gaat gras associëren met een plasje, dit is natuurlijk handig voor later! Je kan de hondentoilet natuurlijk ook binnen zetten.

Hondentoilet Kunstgras

★★★★★
49,95
Sinds juni 10, 2024 09:57

Een puppy zindelijk maken ’s nachts? Even op de tanden bijten!

De zindelijkheidstraining die je aan je puppy wil geven vergt ook voor jou als baasje vaak het nodige doorzettingsvermogen. Het is dan ook niet altijd even leuk. Tijdens de dag is het veelal nog niet zo’n probleem om je puppy de nodige training op vlak van zindelijkheid te geven, maar wat wanneer de nacht aanbreekt? Vooral tijdens de eerste weken is de kans zeer groot dat je enkele keren ’s ochtends wakker wordt om vervolgens beneden een plasje van je vrolijke viervoeter aan te treffen. Hier kan je pup op zich weinig aan doen, want hij heeft helemaal niet de mogelijkheid om zijn plasje een volledige nacht op te houden. In een poging om je pup zo snel mogelijk zindelijk te krijgen is het vooral belangrijk om ongelukjes te proberen voorkomen.

Omwille van bovenstaande reden wordt het aangeraden om de eerste nachten de puppy mee te nemen naar jouw slaapkamer. Wil je dit liever niet? Slaap dan enkele nachten bij je nieuwe huisgenoot in de woonkamer. Op deze manier worden de tijdstippen waarop hij uitgelaten moet worden al snel duidelijk. De eerste nacht kan je bijvoorbeeld rond vier uur opstaan om je pup even buiten te laten. Merk je dat hij nog niet meteen nood heeft aan een plasje? Zet de wekker de volgende nacht dan een half uurtje later. Dit blijf je in principe volhouden tot het duidelijk wordt dat je pup een nachtelijke uitlaatbeurt niet meer noodzakelijk vindt.

Hoe kun je een puppy zindelijk maken 2

Maak gebruik van een puppy uitlaatschema

Het volledig zindelijk maken van je hond kan enige tijd duren. Geduld is op dit vlak dan ook noodzakelijk. In bepaalde gevallen kan het zelfs tot 7 à 8 maanden duren vooraleer je viervoeter voldoende controle krijgt over de kringspieren die de blaas en anus afsluiten. Om het je in tussentijd toch een beetje aangenamer te maken en de kans op ongelukjes in huis aanzienlijk te beperken kan er voor worden gekozen om gebruik te maken van onderstaand uitlaatschema.

Leeftijd PuppyPlas ophoudenMinimaal aantal keer uitlaten per 24 uur
8 wekenOngeveer 2 uur12 keer
12 wekenTussen 3 en 4 uurTussen 6 en 8 keer
16 wekenTussen 4 en 5 uurZo’n 5 á 6 keer
20 wekenTussen 5 en 6 uur Zo’n 4 á 5 keer
6 maandenTussen 6 en 8 uur Zo’n 3 á 4 keer
7 maandenOngeveer 12 uur 3 keer
Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties