Teckel

Klik om te stemmen!
[Totaal: 4 Gemiddeld: 4.8]

De Teckel wordt ook wel een dashond genoemd. Dat komt omdat de Teckel vroeger als jachthond werd gebruikt om op dassen te jassen. Vandaar dat de Teckel een dashond is. Teckels worden als zeer slim en vindingrijk omschreven en zijn zeer aanhankelijk jegens hun baasje.

Eigenschappen

 • Hoogte mannen: 20-25 cm
 • Hoogte vrouwen: 23-27 cm
 • Gewicht: 4-7 kg
 • Gemiddelde leeftijd: 14-17 jaar
 • Aantal puppies: 4-8, gemiddeld 6

Andere bekende namen

 • Dachshund
 • Tekkel
 • Hotdog
 • Sausage dog
 • Worstenhond
 • Langhond

Temperament:

Levendig, Speels, Toegewijd, Slim, Eigenwijs, Dapper

Kleuren:

Zwart, Chocolate & Cream, Chocolade, Rood, Black & Tan, Blauw, Crème, Tan

Teckel informatie die u zeker over de Teckel moet weten

Wat veel mensen misschien niet weten is dat Teckels altijd bewust oogcontact zoeken met mensen en honden. Teckels kunnen lezen wat er in mensen omgaat en kunnen daardoor een speciale band met mensen aangaan.

Teckels zijn zeer goede toneelspelers. Zo kunnen Teckels geweldig hun zin doordrijven door overdreven komedie te spelen. Door hun gevoel van humor hebben Teckels de lachers vaak op hun hand. Maar daarentegen kunnen Teckels zeer snel beledigd worden en kan het soms erg lang duren voordat de baas weer in genade aangenomen wordt.

Een Teckel is een hond die zich van nature graag laat gelden. Het is dan ook belangrijk dat eigenaren alert zijn en de baas blijven over hun Teckel. Wanneer u een Teckel een vinger geeft, dan zal de Teckel de hele hand nemen. U kunt dan ook geen gehoorzaamheid verwachten van een Teckel. U zult dan ook veel geduld moeten hebben voor een Teckel dan bij andere rassen het geval is.

Wat u misschien niet wist is dat de Teckel zeer gepassioneerde jachthonden zijn. En dat zorgt ook voor een eigenzinnige karaktertrekje bij de Teckel. Zo werden Teckels vroeger altijd gebruikt voor de jacht op dassen en vossen.

Het jagen werd altijd op eigen initiatief gedaan en dat zorgt ervoor dat een Teckel veel intelligentie en doorzettingsvermogen nodig heeft. Deze eigenschappen zijn door de jaren door in het ras doorgefokt. Daardoor zijn Teckels vaak zeer zelfstandig en hebben ze vaak een eigen inbreng. Teckels worden dan ook vaak voor eigenwijs aangezien.

Een Teckel is een sterke en gespierde hond die een enorm uithoudingsvermogen heeft. Met wellicht een zeer markant karakter en een Teckel laat zich dan ook vaak gelden. En dat kan soms wel eens voor moeilijkheden zorgen. Zo kunt u een Teckel vaak niet alleen loslaten, want dan kunt u uw Teckel zo een paar uur kwijt zijn. Lijn uw Teckel dus altijd goed aan.

Over het algemeen worden Teckel zeer oud, maar dat betekent niet dat Teckels geen zwakke plekken hebben. De lange rug van de Teckels wordt als een zeer kwetsbaar punt gezien. Laat Teckels dus niet te hoog springen en geen trappen lopen. En zorg er vooral voor dat uw Teckel geen overgewicht krijgt. Hierdoor wordt de druk op de lange rug namelijk een stuk groter.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 4 Gemiddeld: 4.8]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties