Teef Of Reu Kiezen: Wat Is Het Verschil?

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Wanneer je van plan bent om een hond in huis te halen zijn er uiteraard een groot aantal verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Voor welk ras ga je bijvoorbeeld kiezen en wordt het een reu of een teef? Vooral deze laatste vraag is er één waar veel mensen maar moeilijk een antwoord op kunnen vinden. In principe hebben beide geslachten hun voor- en nadelen. Het zal uiteindelijk dan ook de persoonlijke voorkeur van het baasje zijn welke van doorslaggevend belang zal zijn.

Aandachtspunten bij het kopen van een teef

Laat ons in eerste instantie even kijken naar het in huis halen van een teefje. Een belangrijk aandachtspunt waar rekening mee moet worden gehouden heeft betrekking tot de loopsheid van een teef. Teefjes worden immers twee keer per jaar loops. Deze periode neemt 21 dagen in beslag en kan behoorlijk vervelend zijn. Tijdens deze 21 dagen verliest de teef namelijk bloed. Dit kan weinig, maar ook behoorlijk wat zijn. Om er zeker van te zijn dat niet je volledige woning onder het bloed komt te zitten kan het aanschaffen van een loopsheidsbroekje interessant zijn. Heb je er niet voor gekozen om je teefje te laten steriliseren? In dat geval is het aan te raden om ze tijdens deze periode niet zomaar los te laten lopen. In principe wordt het bij het in huis halen van een teefje altijd aangeraden om deze te laten steriliseren, althans wanneer je geen nestje wil maken. Dit komt omdat het laten steriliseren van je teefje heel wat voordelen op gezondheidsvlak met zich meebrengt. Zo wordt de kans op melkkliertumoren aanzienlijk kleiner op het ogenblik dat een teefje op jonge leeftijd wordt gesteriliseerd.

Waar rekening mee houden bij het kopen van een reu?

Ben je van plan om een groter ras van hond te kopen? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat reuen niet alleen groter en zwaarder, maar ook dominanter zijn. Hondenexperts zijn het er over eens dat het baasje altijd sterker moet zijn dan diens hond. Dit is in het bijzonder van belang voor mensen die wat ouder zijn. Wanneer je als man of vrouw merkt dat je fysieke ingesteldheid niet meer echt optimaal is lijkt het verstandig om een kleiner hondenras te kiezen. Ben je toch van plan om een groter ras in huis te halen ondanks je beperkte, fysieke ingesteldheid? Kies dan voor het zachtere karakter van een teef.

Typische kenmerken waar je met betrekking tot een reu rekening mee dient te houden hebben betrekking tot het uit wandelen gaan. Van een reu is immers bekend dat hij er van houdt om hier en daar kleine beetjes te urineren terwijl teven dit slechts één of twee keer doen. Hou er bovendien ook rekening mee dat een reu de neiging kan hebben om weg te lopen van huis op het ogenblik dat hij in de buurt een loopse teef ruikt. Net als het steriliseren bij een teef wordt aangeraden is ook het castreren van een reu interessant. Je zal merken dat diens karakter hierdoor immers een stuk zachter wordt en hij zich bovendien niet meer zo zal opdringen.

Aanhankelijkheid van een teef en een reu

Over honden bestaan zeer veel vooroordelen. Eén van deze vooroordelen stelt bijvoorbeeld dat een teef altijd aanhankelijker is dan een reu. Dat hoeft echter niet zo te zijn. De aanhankelijkheid van een hond wordt altijd door heel veel uiteenlopende factoren bepaald. Denk hierbij niet uitsluitend aan het ras, maar ook aan de roedel en zelfs de leeftijd kan een niet onbelangrijke impact hebben. In ieder geval, in de praktijk kan zowel een reu als een teef dus even afhankelijk zijn. Vergeet tot slot niet dat de mate waarin je viervoeter al dan niet afhankelijk is ook grotendeels is gebaseerd op jouw omgang met hem of haar. Honden die liefdevol worden behandeld en continue mensen om zich heen hebben zijn veel aanhankelijker dan dieren die het min of meer gewend zijn om op eigen benen te staan.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties