Waarom Kiezen Voor Een Hondenfietskar?

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Het is van groot belang je huisdier in goede conditie te houden en daarbij kan men denken aan diverse dingen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste voeding voor je dier, voldoende beweging en beschikbare zorg waar nodig. Een veelgekozen huisdier in Nederland is de hond, waarbij allerlei attributen om de hoek komen kijken. Van speeltjes tot kluifjes, maar ook bijvoorbeeld een fietskar voor je hond.

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een fietskar. In dit artikel lees je dan ook alles wat je moet weten over een hondenfietskar en wat het nut hiervan precies is.

Waarom een hondenfietskar?

Hoewel het wellicht het meest makkelijk lijkt om met de hond ergens heen te wandelen, kan een fietskar ook de uitkomst bieden om op een andere plek te gaan wandelen dan je normaal gesproken doet.

Het kan voor de hond dan ook erg vermoeiend zijn om van tevoren al een heel stuk te moeten lopen en daarna nog lekker te mogen ravotten.

In dergelijke gevallen is een fietskar een prima optie, omdat de hond op deze manier niet voor het avontuur begint al moe is. Daarnaast kan het voor jouw trouwe viervoeter al een avontuur op zich zijn, om met de fietskar mee te gaan!

Waar moet je op letten bij het vinden van een hondenfietskar?

Zoals je kan begrijpen, heb je vervolgens keus uit een heleboel verschillende soorten. Zo is de ene hondenfietskar inklapbaar, terwijl de ander die mogelijkheid weer niet heeft.

De hondenfietskar die inklapbaar is, is een stuk makkelijker weg te zetten in bijvoorbeeld een krappe schuur. Wanneer je ruimte genoeg hebt, dan kan je deze mogelijkheid achterwege laten. Dit scheelt toch weer aardig wat kosten.

Je hebt daarnaast de keuze tussen een hondenfietskar voor grote hond, een hondenfietskar voor kleine hond en tot slot een hondenfietskar voor middelgrote hond.

Mocht je twijfelen waaronder jouw viervoeter valt, dan staat vaak op websites waar de karren verkocht worden, ook wel aangegeven wat voor grootte ongeveer past in een dergelijke fietskar.

Zoals hier ook weer vanzelfsprekend is, zal de hondenfietskar voor kleine hond een stukje goedkoper zijn dan de hondenfietskar voor grote hond.

Let daarnaast ook goed op dat het wel gaat om een kar en niet om een buggy, want ook deze zijn in trek en staan vaak afgebeeld onder deze categorie.

Waarom kiezen voor een hondenfietskar? 1

Waar let je op bij aankoop?

Net als bij ieder ander product dat je koopt, zijn ook bij een kar als deze een aantal aandachtspunten.

Denk er bijvoorbeeld aan op wat voor manier je de kar wilt gaan gebruiken. Denk je eraan ook af en toe in de regen te gaan, of blijft de kar dan mooi binnenstaan? Wanneer je verwacht dat de fietskar af en toe nat wordt, is het verstandig te gaan voor materiaal dat dan ook niet verroest en er netjes uit blijft zien, zoals staal.

Ook speelt ander materiaal een rol, zoals de stof waarvoor gekozen is. Indien het gaat om een stof die water opneemt, kan men de kar het beste niet gebruiken tijdens de regen.

Kies je voor bijvoorbeeld oxford stof, dan ben je helemaal klaar om ook de natte dagen te trotseren. Niet alleen materiaal speelt een grote rol bij de aankoop, maar ook het uiterlijk van de hondenfietskar. Hoewel uiterlijk natuurlijk een rol speelt en je kunt kiezen voor je favoriete kleur, hoort er nog meer bij.

Veiligheid is belangrijk wanneer je in slecht weer op pad gaat, of zelfs in het donker nog. In dat geval zijn de reflectoren iets om op te letten, net als eventuele lampjes. Ga je vaker naar een drassig gebied dan zijn spatborden weer een handige toevoeging.

Het is daarom dus van tevoren belangrijk om te bepalen op wat voor momenten de fietskar precies gebruikt zal worden, want het is immers zonde om geld uit te geven aan duurder materiaal etc. wanneer dat niet perse nodig is.

Mocht het later blijken dat je toch de kar graag in de regen wilt gebruiken, maar het materiaal daar niet voor gemaakt is, kan je ook vaak achteraf nog een regenhoes kopen. Je kan het zien als een soort regenjas voor de kar, zodat je deze alsnog tijdens de natte maanden kunt gebruiken.

Het is mogelijk om meerdere honden in een fietskar te vervoeren. Denk aan twee kleine honden in een hondenfietskar voor middelgrote hond bijvoorbeeld. Vaak staan de afmetingen bij de advertentie vermeld, zodat je een idee hebt van de grootte en of dit voldoet voor jouw viervoeter(s).

De veiligheid van een hondenfietskar

Ondanks dat een lage prijs natuurlijk aantrekkelijk is, is het van groot belang om goed op te letten dat je niet meteen kiest voor de goedkoopste optie.

Denk aan een hondenfietskar opvouwbaar voor een lage prijs, maar die vervolgens niet voorzien is van bijvoorbeeld de lampjes voor in het donker en geen reflectoren heeft.

Daarnaast kan deze hondenfietskar opvouwbaar bijvoorbeeld ook als enige voordeel hebben dat hij opvouwbaar is, maar kan het materiaal een stuk minder perfect voor jou zijn. Het is dus erg belangrijk goed te kijken naar wat je precies aanschaft.

Bij veiligheid kan worden gedacht aan hoe de kar precies sluit en of dit voor jouw hond voldoende is. Kan hij er op deze manier niet zomaar uitspringen? Kan hij niet in de kar zelf vast blijven zitten aan iets? En indien je kiest voor twee honden in een kar: zitten zij dan samen veilig? Zowel aan de zijkant, als achterkant en bovenkant moet de kar goed worden afgesloten om ongelukken te voorkomen.

Wanneer je weet dat jouw hond erg enthousiast kan worden, zorg dan voor een kar met materiaal dat sterk genoeg is om de hond tegen te houden.

Qua veiligheid is tot slot vrijwel elke kar voorzien van een oranje vlaggetje. Zo ben je niet te missen!

Meest gekozen

KARLIE Conditioner Doggy liner fietskar ec 125x

★★★★★
159,04
Sinds juli 13, 2023 09:10

Vastmaken aan de fiets

Tot slot is het altijd goed om eens te controleren welke mogelijkheden jouw fiets heeft om de kar op aan te sluiten.

Je hebt daarbij nog een bepaald beveiligingssysteem dat bij sommige karren het geval is, zoals het systeem waarbij de kar goed blijft staan als de fiets wel omvalt. Ook dit is weer de moeite waard om op te letten.

Mocht er iets niet geschikt zijn aan jouw fiets, is het handig een bezoek te brengen aan een fietsenmaker die voor je kan kijken wat er moet gebeuren of wat voor kar eventueel wel aangesloten zou kunnen worden.

Veel plezier met de reis met je viervoeter(s)!

Toch liever een hondenfietsmand? Lees: De Beste 10 Hondenfietsmanden

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties