22 Populaire Kleine Honden

Klik om te stemmen!
[Totaal: 12 Gemiddeld: 4.3]

Wil je dat jou hond altijd klein blijft? Of is het huis te klein voor een Bullmastiff? Dan is een kleine hond wellicht de oplossing. Deze kleine honden mogen van formaat dan wel wat kleiner zijn dan de gemiddelde hond maar dat zal je aan hun karakter niet merken. Net zoals met grotere honden zijn sommige liever lui dan moe en andere weer heel actief. Toch is het lastig om uit te zoeken welke hond je nou eigenlijk het beste in huis kan halen. Daarom hebben wij een lijst met een aantal populaire kleine honden.

kleine hond Affenpinscher

Affenpinscher

Grootte en gewicht: 24 – 28 cm & 3 – 4 kg

De Affenpinscher is een kleine hond die veel gezelschap nodig heeft. Je kan een Affenpinscher het beste niet in een groep zetten, het kan wel maar daar is hij niet goed in. Verder is het een rustige hond die gauw tevreden is. Ook wil hij graag aan zijn baasje laten zien wat hij kan. De verzorging van een Affenpinscher is niet al te moeilijk, eens in de week borstelen en af en toe in bad is al gauw genoeg.

kleine hond Amerikaanse Cocker Spaniël

Amerikaanse Cocker Spaniël

Grootte en gewicht: 36 – 39 cm & 10 – 15 kg

Een Amerikaanse Cocker Spaniël is een echte jachthond, daarom krijg je dan ook een kleine hond met exact de eigenschappen die hierbij horen. Ze zijn over het algemeen extravert, vriendelijk, heel sociaal en kunnen goed met kinderen overweg. De verzorging van een Amerikaanse Cocker Spaniël kan behoorlijk intensief zijn, uiteraard zal je veel moeten borsten en baden maar ook is een bezoek aan de hondentrimsalon niet uitgesloten.

kleine hond Australische Silky Terriër

Australische Silky Terriër

Grootte en gewicht: 20 – 23 cm & 3,5 – 4,5 kg

De Australische Silky Terriër is een trouwe hond die zich gauw aan één van de gezinsleden hecht. Daarentegen zijn vreemden niet interessant voor een Australische Silky Terriër, ze worden geaccepteerd maar daar houdt het dan wel bij op. Zolang kinderen hem als een gelijke beschouwen dan zal hij goed met hun om kunnen gaan. De hoeveelheid verzorging die een Australische Silky Terriër nodig heeft hangt erg af van de hoeveelheid vacht die hij heeft.

kleine hond Australische Terriër

Australische Terriër

Grootte en gewicht: 25 – 28 cm & 7 – 10 kg

De Australische Terriër is een veelzijdige kleine hond. Wil je een stadshond? Dan is hij perfect. Wil je een hond voor op de boerderij? Ook dan gaat het helemaal goed komen. De Australische Terriër is een goed gezelschap voor iedereen omdat hij zelf erg van gezelschap houdt. De verzorging die nodig is voor een Australische Terriër is redelijk gemiddeld. Je zal ze een paar keer per week moeten borstelen zodat de natuurlijke oliën in hun vacht tot recht komt.

kleine hond Bichon Frisé

Bichon Frisé

Grootte en gewicht: 27 – 30 cm & 5 – 7 kg

Wil je een vriendelijke, aanhankelijke gezelschapshond? Dan is de Bichon Frisé een goede kandidaat. Met hun fijne temperament kan het niet fout gaan. De Bichon Frisé houdt ervan om samen te zijn met zijn familie. Voor spelen, wandelen of knuffelen is altijd wel tijd te vinden. Het zijn opgewekte honden maar niet geschikt als buitenhond. Geen zin of tijd om de Bichon Frisé te verzorgen? Dan is het geen fijne match. Om de twee of drie dagen is het nodig om ze te borstelen en kammen, daarnaast ook om de drie weken in bad.

kleine hond Border Terriër

Border Terriër

Grootte en gewicht: 30 – 37 cm & 6,5 – 7 kg

Een reus in een klein jasje, zo kan je de Border Terriër het beste omschrijven. Het zijn geen vechtersbaasjes maar ze deinzen er ook niet voor terug. Ze hebben van nature een fijn karakter en gedragen zich dus goed. Toch is er wel wat verfijning nodig voor een Border Terriër want ze nemen niet zomaar een commando aan zoals een Border Collie dat graag doet. Je zal het wellicht niet gauw merken maar een Border Terriër wil graag in de buurt blijven van zijn baasje en houdt erg van gezelschap. Toch is dit iets wat je niet direct zal opmerken. Het verzorgen van een Border Terriër is vrij makkelijk, twee keer per jaar moeten allee dode haren worden verwijderd. Ook is het aangeraden om af en toe te borstelen en ze in een bad te doen.

kleine hond Bosten Terriër

Bosten Terriër

Grootte en gewicht: 30 – 45 cm & 7 – 12 kg

De Bosten Terriër is een schone en rustige kleine hond. Ze zijn over het algemeen zeer intelligent, levendig en staan vooral bekend om hun liefdevolle en aanhankelijk karakter. Voor deze honden komt familie, vrienden en kinderen voor alles. Omdat de Bosten Terriër een zeer schone hond is zal je weinig tijd nodig hebben voor de verzorging.

kleine hond Cairn Terriër

Cairn Terriër

Grootte en gewicht: 28 – 30 cm & 6 – 7,5 kg

Dapper wanneer nodig maar zoekt geen moeilijkheden op, dat is de Cairn Terriër. Aan de Cairn Terriër heb je een echte gezelschapshond. Ze hebben een loyaal, lief, intelligent en nieuwsgierig karakter. Een Cairn Terriër zoekt graag zijn baasje op. Ze zijn goed samen op te voeden met andere honden. Er is wel wat tijd nodig voor de verzorging van een Cairn Terriër. Ze hebben een dubbele vacht en daarom is het aan te raden aan het begin van de zomer deze vacht te trimmen.

kleine hond Cavalier King Charles Spaniël

Cavalier King Charles Spaniël

Grootte en gewicht: 30 – 33 cm & 5,5 – 8 kg

Mocht je op zoek zijn naar een kleine hond die 24/7 bij je wilt zijn dan zit je goed bij de Cavalier King Charles Spaniël. Het zijn honden die van nature graag bij de mensen willen zijn, een perfect familie dier dus. Het is dan ook niet raadzaam om ze buiten in een hok te houden of alleen thuis te laten. Het kost enige tijd om een Cavalier King Charles Spaniël te verzorgen want ze verharen gerust twee keer per jaar.

kleine hond Cocker Spaniël

Cocker Spaniël

Grootte en gewicht: 38 – 41 cm & 14 – 15 kg

Een vrolijke kleine hond die bloeit in het gezelschap van mensen. Is dit iets wat je zoekt? Dan is de Cocker Spaniël de perfecte hond voor jou. Het is een geweldige vriend en zeer toegewijd aan iedereen binnen het gezin. Zijn vacht moet regelmatig verzorgd worden en vooral (onder en rond) de oren, onderbuik en poten moet het haar kort gehouden worden.

kleine hond Dandie Dinmont Terriër

Dandie Dinmont Terriër

Grootte en gewicht: 20 – 28 cm & 8 – 11 kg

De Dandie wordt omschreven als de rustigste, meegaandste en zachtaardigste terrier van allemaal. Dit komt goed overeen met zijn uiterlijk, ze hebben grote ogen en kwarstjes aan hun oren. Een Dandie zal niet tegen je aanspringen of je omver lopen, alles gaat rustig en met liefde. Een Dandie Dinmont Terriër heeft wel wat aandacht nodig als het gaat om de verzorging. Je zal de Dandie moeten trimmen en borstelen om te zorgen dat het losse en dode haar niet gaat klitten.

kleine hond Dwergpinscher

Dwergpinscher

Grootte en gewicht: 25,5 – 30 cm & 2,5 – 4 kg

De Dwegpinscher is exact wat je van een terriër kan verwachten, hij kent geen angst, is alert en dus een uitstekende waakhond. Het is een levendige en trotse kleine hond maar zeker geen speelgoedhondje. Van een Dwegpinscher kan je verwachten dat het een trouwe en intelligente geschelschapshonden is. De vacht van een Dwergpinscher is kort en hard, hierom is er dan ook weinig verzorging nodig. Je zal de kleine hond enkel in het voor en najaar moeten borstelen.

kleine hond Engelse Toy Terriër

Engelse Toy Terriër

Grootte en gewicht: 26 – 31 cm & 2,7 – 3,6 kg

De Engelse Toy Terriër is een kleine hond die strak aan de rasstandaard moet voldoen. Een Engelse Toy Terriër is mooi van vorm en heeft een volgekleurede vacht die altijd zwart met bruin moet zijn. Het is een charmante en intelligente hond die goed kan volstaan als waakhond. De verzorging van een Engelse Toy Terriër zal enige tijd kosten, ook deze kleine hond heeft kort haar, toch zal je hem dagelijks even kort moeten borstelen.

kleine hond Italiaans Windhondje

Italiaans Windhondje

Grootte en gewicht: 33 – 38 cm & 2,7 – 3,6 kg

Het Italiaans Windhondje is een hond die het beste floreert wanneer hij alleen is en niet andere honden om zich heen heeft. Ondanks dat een Italiaanse Windhondje moedig is kan hij slecht tegen harde geluiden of stevige woorden van zijn baasje. Een Italiaans Windhondje verhaart nauwelijks en heeft dus ook weinig verzorging nodig.

kleine hond Jack Russel

Jack Russel

Grootte en gewicht: 25 – 30 cm & 5 – 8 kg

De Jack Russel is een kleine hond met een groot jacht instinct. Het is dan ook af en toe lastig om de Jack Russel netjes bij je te houden, lijn je de Jack Russel niet aan? Dan is het goed mogelijk dat hij uren gaat zoeken en jagen op elk beest dat hij ziet. De Jack Russel is een vrij kortharige hond en zal dan ook niet al teveel tijd in beslag nemen om te verzorgen.

kleine hond Japanse Chin

Japanse Chin

Grootte en gewicht: 25 – 30 cm & 1 – 5 kg

De Japanse Chin is een ideale hond voor iedereen die graag een schoothondje in huis heeft. Het is een intelligent beestje met een lief en zacht karakter. Toch kun je ook leuk spelen met de Japanse Chin. Er moet redelijke tijd worden geinvesteerd in de verzorging van deze kleine hond. Het wordt aangeraden om twee tot drie keer te borstelen en kammen, zeker rond de oren.

kleine hond Japanse Spits

Japanse Spits

Grootte en gewicht: 30 – 36 cm & 8 – 8,75 kg

Bij de Japanse Spits staat gezelligheid centraal. Je kan deze hond prima in een gezin plaatsen, met een goede kennismaking zal je hier een echt gezinslid aan kunnen hebben. Wel is het handig om een rustige benadering te zoeken naar de Japanse Spits, wanneer iemand zomaar snel op hem af komt lopen kan dat verkeerd worden opgepakt. De erg witte vacht van de Japanse Spits moet af en toe worden geborsteld.

kleine hond King Charles Spaniël

King Charles Spaniël

Grootte en gewicht: 25 – 30 cm & 4 -7 kg

De King Charles Spaniël is een aanwezige gezellige hond. Ze zijn zelfverzekerd, intelligent en kunnen heel lief zijn. Ze kunnen goed samen met andere honden en zijn ook in staat om alles te delen. Het moet echter wel duidelijk zijn dat hij de baas is binnen de roedel. De vacht van een King Charles Spaniël moet regelmatig worden gekamd en geborsteld.

kleine hond Lakeland Terriër

Lakeland Terriër

Grootte en gewicht: 33 – 38 cm & 7 – 8 kg

De Lakeland Terriër is een onverschrokken hond. Ondanks dat het een hond is die van mensen houdt kan hij erg goed functioneren als waakhond. Het is een hond die zich, na tijd en energie, goed laat trainen en opvoeden.

kleine hond Welsh Corgi

Welsh Corgi

Gemiddelde grootte en gewicht: 26 – 31 cm & 10 – 12 kg

De Welsh Corgi is boven alles vooral trouw en waakzaam. Ze zijn leergierig, attent en werken graag voor hun baasje. Hun zeer pittige houding vraagt wel om een stevige baas. Het is dus handig om een training te volgen met de Welsh Corgi. Aan verveling heeft deze hond een enorme hekel, blijf dus altijd actief en zorg voor een leuke sport zoals fly-ball. De verzorging is erg makkelijk, het wordt aangeraden om eens per dag even snel te borstelen.

kleine hond West Highland White Terriër

West Highland White Terriër

Gemiddelde grootte en gewicht: 25 – 28 cm & 8 – 10 kg

De West Hightland White Terriër is een betrouwbare hond die zijn baasje overal zal volgen. Het is een vriendelijke en speelse hond. Toch zal je vroeg moeten beginnen met de training want deze hond staat erom bekend zichzelf heel belangrijk te vinden. Ze worden graag in de watten gelegd en zijn ook erg koppig. Voor de verzorging moet je veel tijd (en geld) over hebben. Eens in de 3 á 4 maanden zal hij moeten worden getrimd. Het wordt ook aangeraden om de West Highland White Terrier dagelijks te borstelen.

kleine hond Zweedse Valhund

Zweedse Valhund

Gemiddelde grootte en gewicht: 33 – 25 cm & 11 – 16 kg

De Zweedse Valhund is een kleine hond die niemand kwaad doet. Hij kan goed omgaan met kinderen en zal alles willen doen voor zijn baasje. Het is een energieke, vriendelijke en actieve hond die graag werkt voor aandacht. De verzorging van een Zweedse Valhund is niet lastig. Het is een hond met weinig onderhoud. Het is wel zo dat hij eens in het jaar flink kan verharen, om dan zoveel mogelijk voor te zijn kan je hem het beste dagelijks borstelen.

De ideale hond gevonden, en nu?

Zit de ideale hond voor jou hiertussen? Ga dan goed op zoek naar nog meer informatie over het desbetreffende ras. Maar vergeet ook niet je goed in te lezen in alles wat erbij komt kijken met een nieuwe hond. Wij kunnen je wellicht alvast opweg helpen met de volgende interessante artikelen:

Wat heb je nodig voor een kleine hond?

Als je een kleine hond heb dan zal je vast al een aantal spullen in huis hebben. Wanneer je van plan bent om een kleine hond aan te schaffen uiteraard nog niet. In beide gevallen raden we je even aan om de onderstaande producten te bekijken zodat je alles heb voor je kleine rakker.

honden bench

Een hond voelt zichzelf heel prettig in een hondenbench. Voor kleine honden zijn er kleine benches beschikbaar.

 Hondenbench

kleine hond mand

Een heerlijke hondenmand is niet alleen lekker maar ook een veilige haven voor een hond.

Hondenmand

hond-voer

Elke hond heeft natuurlijk voer nodig. Of je kiest voor brokken, natvoer of rauw vlees is natuurlijk aan jou (of je hond).

Hondenvoer

hond halsband1

Je hond uitlaten zonder halsband wordt natuurlijk lastig. Kies een leuke maar ook praktische halsband.

Halsband

Klik om te stemmen!
[Totaal: 12 Gemiddeld: 4.3]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Puppy vriend
Puppy vriend
4 jaren geleden

Leuke lijst! Geen idee welke we nemen, maar bedankt voor de ideeën

De Honden Wereld
De Honden Wereld
4 jaren geleden
Antwoord aan  Puppy vriend

Succes met het uitzoeken van je puppy! 🙂

Andy.
Andy.
4 jaren geleden

Ik.ben.op.zoek.naar.een.hond.wat.moet.ik.nemen.lk.woon.niet.groot..Wie.heeft.een.idee.

Joke klein
Joke klein
3 jaren geleden
Antwoord aan  Andy.

Wij hebben al jaren een Cavalier, lief ,enthousiast en aanhankelijk.
Wel naar een goede fokker gaan.

Ines
Ines
3 jaren geleden
Antwoord aan  Joke klein

Waar zijn jullie geweest voor ne cavalier?

Tonnemieke
Tonnemieke
1 jaar geleden
Antwoord aan  Joke klein

Twee cavaliers gehad. Een werd 7, de andere 11. Twijfel nu wat we moeten nemen. Mega lief deze honden.

Ines
Ines
3 jaren geleden

Wij zijn op zoek naar je corgi of je vallhund. Weet iemand een nest?

Nico
Nico
3 jaren geleden

Jullie zijn er toch één vergeten namelijk de Franse buldog

Cathie
Cathie
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nico

En wat dacht je van ern kooiker of n friese stabij

Hetty Lippes
Hetty Lippes
1 jaar geleden

Ik ben geïnteresseerd in pup italiaans windhondje of een andere kleine rustige hond.

trackback

[…] Wil je dat jou hond altijd klein blijft? Dan is een kleine hond de oplossing. Daarom hebben wij een lijst met een aantal populaire kleine honden. read more […]