Hoe Benchtrain Je Een Puppy Of Volwassen Hond

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Benchtraining is een methode om je puppy of hond zindelijk te maken. De bench wordt gebruikt om jouw hond in bedwang te houden wanneer je niet in de buurt bent. Aangezien de meeste honden niet naar plassen op de plek waar ze slapen zal je hond waarschijnlijk wachten met plassen wanneer hij in de bench zit. Dit voorkomt dat hij de slechte gewoonte krijgt om in huis te plassen.

Wil jij jouw hond een goede benchtraining geven? Lees dan vooral verder.

Kies de juiste bench voor jouw hond

Er zijn verschillende soorten benches om uit te kiezen, waaronder een draadkooi, een plastic houder voor huisdieren en een zachtzijdig canvas of nylon kist. Het draadbench wordt door de meeste mensen gekocht. Hiermee kan de hond zien wat er om hem heen gebeurt, en velen hebben een extra paneel waarmee je de bench groter of kleiner kunt maken, afhankelijk van de grootte van jou hond. Dit type bench is inklapbaar en heeft een schuiflade in de vloer waardoor het makkelijk is om deze te reinigen.

De plastic huisdierendrager is ook een goede optie voor benchtraining. Dit is het soort dat je het vaakst ziet bij vliegreizen. Het nadeel van dit soort benches is dat het aan drie zijden is ingesloten. Hierdoor komt er minder licht naar binnen dan bij een draadbench. Het is ook lastiger om een plastic huisdierendrager schoon te maken.

De plastic benches zijn goed voor honden die niet al te grote klauwen hebben en daarmee gauw alles kapot maken. Ze zijn licht om te dragen en dus handig voor als op je reis bent met je hond. Het probleem met deze benches is echter dat als je hond graag kauwt of krabt. Door hun gedrag zal de bench gauw kapot gaan. Het is om deze reden dan ook geen goed idee voor puppy’s.

Welk type bench je ook kiest de maat is belangrijk. De bench mag niet te groot zijn, je wilt dat de hond voldoende ruimte heeft om comfortabel te liggen en draaien. Als de bench té groot is kun je hond de ene kant gebruiken om te slapen en de andere kant om te plassen of poepen. Veel benches worden verkocht met een scheidingswand. Dit is perfect voor het trainen van je hond. Met deze wand kun je de bench verkleinen en vervolgens weer groter maken wanneer jouw hond groeit.

Introduceer de bench aan de hond?

Benchtraining moet een positief effect hebben bij de hond. Breng de hond of puppy langzaam naar de bench. Leg iets zachts in de bodem van de bench, samen met speelgoed van je hond. Gooi er wat lekkers bij, zoals zijn favoriete snack. Laat je hond op zijn eigen tempo de bench verkennen zonder hem te dwingen naar binnen te gaan. Wanneer jou hond naar binnen gaat kun je hem belonen met wat lekkers. Laat in het begin de deur van de bench nog even open totdat hij zich op z’n gemak voelt.

Je hond in de bench leggen

Zodra de hond comfortabel in en uit de bench kan gaan is het tijd om hem te laten wennen aan het gevoel van opsluiting. Gooi wat traktaties in de bench als je hond eenmaal binnen is en doe dan de deur dicht. Wacht ongeveer een minuut en laat hem er pas uit wanneer hij stil is. Doe de deur niet eerder open, anders beloon je het gedrag van zeuren. Verleng de hoeveelheid tijd steeds een beetje terwijl je nog thuis bent. Dit oefen je terwijl je thuis bent tot de hond in staat is om ongeveer een uur opgesloten te zitten.

Zodra de hond zich op z’n gemak voelt wanneer hij wordt opgesloten kun je beginnen met de volgende stap. Wanneer je hond zelf in de bench stapt ga dan even weg uit de kamer, begin met een paar minuten en bouw dit langzaam op. Hou dit vol totdat de hond zich op z’n gemak voelt terwijl je een uur uit de kamer bent.

De “don’ts” van de benchtraining

Er zijn een paar eenvoudige regels die je in gedachte moet houden om de benchtraining tot een succes te maken. De eerste, en wellicht de meest eenvoudige, gebruik nooit de bench om je hond te straffen. De bench moet een prettige en comfortabele plek worden. Als je de bench gebruikt als straf zal hij de bench associëren met een negatieve ervaring.

Het is ook belangrijk dat je de hond nooit uit de bench laat terwijl hij jankt of blaft, hij moet helemaal kalm zijn voordat je hem uit de bench laat. Dit zorgt ervoor dat je het janken of blaffen niet beloond. Het openen van de bench terwijl hij blaft of jankt leert hem dat, zodra hij genoeg lawaai maakt, hij uit de bench mag. Dit kan leiden tot slapeloze nachten.

Tenslotte is het zeer belangrijk om je hond niet langer in de bench te houden dan hij fysiek kan. Een hond zal na enige tijd toch echt niet meer in staat zijn om zijn behoefte nog in te houden. Puppy’s kunnen meestal niet langer dan 3-4 uur hun behoefte ophouden. Een volwassen hond die nog nooit getaind is geweest kan ook niet langer dan 3-4 uur in de bench blijven. Enkel oudere honden zijn wellicht in staat om het iets langer uit te houden. Honden mogen niet langer dan deze tijd in de bench worden gehouden. Daarna moet er altijd tijd zijn voor een plasje, wat speel plezier of een goede knuffel.

Is benchtraining wreed voor je hond??

Veel mensen maken zich zorgen over het feit dat het wreed is om hun hond voor een bepaalde tijd in de bench te laten. De meeste hondentrainers zijn het erover eens dat het niet wreder is om je hond in een bench dan om een baby achter te laten in een box of wieg. Een bench geeft echter wel de gemoedsrust dat je hond veilig thuis is wanneer jij van huis bent.

Ook staan honden bekend als holbewoners. Ze vinden het leuk om een veilige plek te hebben die ze als eigen kunnen beschouwen. Als de benchtraining correct wordt uitgevoerd zal de bench deze veilig plek kunnen bieden. Hondenbezitters geven vaak aan dat hun hond blijft zoeken naar hun bench lang nadat de zindelijkheidstraining is voltooid. Het is dan ook niet gek om de bench te laten staan ondanks dat je hond zindelijk is.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties