Welke Maat Hondenbench Is Goed Voor Je Hond?

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Het aanschaffen van een hondenbench brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Van een hondenbench is bijvoorbeeld bekend dat ze een aardig hulpmiddel kan vormen tijdens het zindelijk maken van je puppy. De ruimte wordt door gebruik te maken van een dergelijke bench namelijk aanzienlijk ingeperkt. Dit zorgt er voor dat je hond in een veel kortere periode zindelijk kan worden gemaakt. Dit is echter niet het enige voordeel dat is verbonden aan het gebruik van een hondenbench. Zo kan ze je hond ook een veilig en geborgen gevoel geven, niet alleen thuis, maar ook in de auto.

Onze Top 3 voor de beste hondenbenches

Deze benches voldoen aan alle eisen en zijn geschikt voor elk type hond. Je kunt uiteraard de bench in verschillende maten kiezen dus let vooral op welke maat je nodig hebt voordat de bench besteld.

Meest gekozen

Hondenbench - Zwart

★★★★★
49,95
Sinds juli 8, 2024 09:32

Het kiezen van de juiste afmetingen voor je hondenbench

De afmetingen waar je hondenbench over dient te beschikken worden bepaald door een aantal factoren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het doel waarvoor de bench zal worden gebruikt. Is dit uitsluitend om je puppy zindelijk te maken? Kies dan bij voorkeur voor een niet al te ruime bench. Op deze manier wordt voorkomen dat je puppy zijn behoefte aan de ene kant doet en aan de andere kant gaat slapen. Ben je van plan om een hondenbench te kopen voor een meer volwassen hond? In dat geval kan de onderstaande informatie je helpen bij het bepalen van de afmetingen waar deze over dient te beschikken. Het ras van je viervoeter is namelijk de tweede factor die een niet onbelangrijke rol zal spelen bij het uitkiezen van een hondenbench.

Benchmaat 47-63 centimeter voor extra kleine honden

De kleinste benchmaat die op de markt verkrijgbaar is, is deze van 47-63 centimeter. Een dergelijke bench is geschikt voor honden die niet groter zijn dan 41 centimeter en langer dan 56 centimeter. Dit zorgt er voor dat een dergelijke bench kan worden gebruikt voor een Chihuahua, een Dwergkeeshond, een Dwergpoedel, een Jack Russel en een Malthezer. Ook voor Yorkshire Terriër evenals Vlinderhondjes kan een dergelijke bench geschikt zijn.

hondenbench maat extra kleine hond

Benchmaat 76 centimeter voor kleine honden

De tweede benchmaat is deze die beschikt over een afmeting van 76 centimeter. Deze hondenbench is geschikt voor een hond die niet groter is dan 51 centimeter en niet langer dan 61 centimeter. Honden waarvoor je een dergelijke hondenbench kan aanschaffen zijn met name een Beagle, een Dwergschnauzer, een Franse Bulldog, een King Charles Spaniël en een West Highland Terriër.

hondenbench maat kleine hond

Benchmaat 92-95 centimeter gemiddeld formaat honden

Een benchmaat van 92-95 centimeter is reeds geschikt voor wat grotere honden. De maximale hoogte van een hond mag voor deze bench 64 centimeter bedragen. De lengte mag dan weer niet meer zijn dan 81 centimeter. Honden die voor een benchmaat van 92-95 centimeter in aanmerking komen zijn een American Staffordshire Terriër, een Bulldog, een Cocker Spaniël evenals een Shar Pei en een Pit Bull Terriër.

hondenbench maat gemiddelde hond

Benchmaat 107 centimeter voor grote honden

Heb je een Bearded Collie, een Belgische Herder of een Dalmatiër? In dat geval moet je kijken in de richting van de benchmaat 107 centimeter. Een hondenbench met deze afmetingen is geschikt voor een hond met een maximale hoogte van 71 centimeter en een maximale lengte van 91 centimeter. Buiten de reeds aangehaalde rassen kan een dergelijke bench ook worden gebruikt voor een Ierse Setter, een Labrador Retriever en een Mechelse Herder.

hondenbench maat grote hond

Benchmaat 122-125 centimeter voor extra grote honden

Tot slot rest er nog de benchmaat 122-125 centimeter. Een dergelijke bench kan worden aangekocht voor honden die een hoogte hebben tot 75 centimeter en een lengte van maximaal 114 centimeter. Enkele rassen waarvoor een hondenbench als deze in aanmerking komt zijn de Bobtail, de Bullmastif, de Bouvier, de Doberman Pincher, de Duitse Dog en de Sint Bernhard.

hondenbench maat extra grote hond
Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Benchmaat 107 centimeter voor grote honden. Heb je een Bearded Collie, een Belgische Herder of een Dalmatiër? In dat geval moet je kijken in de richting van de … read more […]