Beste GPS tracker: weet waar jouw hond is

Klik om te stemmen!
[Totaal: 5 Gemiddeld: 4.4]

Het is de nachtmerrie van iedere hondeneigenaar: jouw hond loopt weg. Het kan iedereen overkomen. Honden zijn nu eenmaal nieuwsgierig en verkennen graag. Het kan dan zomaar gebeuren dat jouw hond de weg kwijt raakt.

Om ervoor te zorgen dat je altijd weet waar jouw hond is, kun je gebruik maken van een GPS tracker voor een hond. Hiermee zie je altijd waar jouw hond zich bevindt.

Dit is vooral erg handig wanneer jouw hond vaak los rondloopt. Met een handige tracker kun jij jouw hond altijd weer snel terug vinden!

Beste GPS trackers

Er zijn verschillende GPS trackers voor honden te vinden. Iedere GPS tracker is net iets anders en heeft ook andere functies. Hier zie je een handige lijst van de beste GPS trackers voor honden.

Meest gekozen

Tractive GPS DOG 4 - Hondentracker en Activiteitenmonitor - Sneeuw

★★★★★
49,99
34,95
Sinds juli 11, 2024 12:04

Met de GPS-hondentrackers van Tractive weet je waar jouw hond is, zie waar hij of zij is geweest en kun je zijn of haar activiteiten volgen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Koop gewoon een tracker, kies een abonnement en begin met traceren met de gratis Tractive GPS-app. De Tractive Pet Tracker maakt gebruik van GPS en GLONASS satellietpositionering om de exacte locatie van uw huisdier te bepalen.

  • LIVE-modus
  • Locatiegeschiedenis en delen
  • Virtuele Omheining
  • Activiteitenmonitoring
  • 100% waterdicht en schokbestendig

Wat is een GPS tracker

Een GPS tracker is een klein apparaat dat een locatie bijhoudt. GPS wordt bijvoorbeeld ook voor navigatie gebruikt. Een GPS tracker voor een hond kun je aan je hond vastmaken. De locatie van de tracker wordt dan door middel van GPS doorgegeven aan een ander apparaat.

Je kunt tegenwoordig een GPS tracker verbinden met bijna iedere soort telefoon. Hierdoor kun je dus op jouw telefoon de locatie van de tracker zien. Wanneer je de tracker aan je hond vastmaakt, zie je dus op je telefoon de locatie van je hond.

Waarom heeft mijn hond een GPS tracker nodig

Je denkt misschien dat jouw hond nooit weg zal lopen. Toch kan dit iedereen overkomen. Honden kunnen snel afgeleid worden en daardoor de weg kwijt raken. Met een GPS tracker neem je het zekere voor het onzekere.

Met de tracker zie je namelijk altijd waar jouw hond is. Dit is handig tijdens het uitlaten als je jouw hond even niet meer ziet. Het is ook handig wanneer de hond van huis is weggelopen. Je bespaart hiermee een hoop stress.

Je kunt de locatie van jouw hond ook gemakkelijk via een app op jouw mobiele telefoon zien. Deze hebben de meeste mensen altijd bij de hand. Hierdoor heb je altijd toegang tot de locatie van jouw hond. Daarnaast hebben sommige trackers nog veel meer handige functies.

hond zoeken gps

Waar moet je op letten bij kopen GPS tracker

GPS trackers voor honden komen allerlei soorten vormen. Het is belangrijk om een tracker uit te kiezen die goed bij jou en jouw hond past. Dit zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Wel of geen abonnement?

Aan een GPS tracker zitten soms meer kosten dan je denkt. Aan sommige GPS trackers zit namelijk een abonnement vast. Je betaalt dan bijvoorbeeld een maandelijks bedrag om gebruik te kunnen maken van de app die bij de tracker hoort.

Wanneer je een tracker aanschaft, is het dus belangrijk om hier op te letten. Een GPS  voor je hond zonder abonnement is dus goedkoper. Je betaalt dan eenmaal voor het apparaat en de app en je kunt hier dan vrij gebruik van maken.

De meeste GPS trackers met een abonnement maken gebruik van een simkaart. Je moet hier dan maandelijks voor betalen om de GPS tracker te kunnen gebruiken. Er zijn echter GPS trackers zonder simkaart.

Waterdicht

Wanneer jouw hond graag zwemt of in het water speelt, moet de GPS tracker voor je hond waterdicht zijn. Dit houdt in dat het apparaat tegen water kan en dus niet beschadigt.

Ook wanneer jouw hond niet vaak zwemt of nat wordt, is een waterdichte tracker toch erg handig. Wanneer het regent kan er ook water op het apparaat komen. Het is dan zonde als deze wordt beschadigd door het water.

Batterijen

Een GPS tracker heeft natuurlijk elektriciteit nodig om te werken. Deze elektriciteit komt van batterijen. De meeste trackers zullen oplaadbare batterijen hebben. Deze batterijen zullen in de tracker ingebouwd zitten. Je laadt deze op met een speciale oplader.

Een ingebouwde batterij is erg handig omdat je deze kunt blijven hergebruiken. Je kunt deze namelijk steeds opnieuw opladen. Bij wegwerpbatterijen zul je de batterijen steeds moeten vervangen.

Het is belangrijk om van te voren op te zoeken wat de batterijduur is van de tracker die je wilt kopen. Hoe langer de batterijduur, hoe minder vaak je deze op hoeft te laden. Het kan erg irritant zijn om de tracker steeds in de oplader te moeten doen.

GPS tracker verbinden

Je zult de tracker moeten verbinden met een ander apparaat om de locatie te kunnen zien. Veel trackers maken gebruik van een app op de telefoon, maar soms heb je ook een computer nodig. Kijk dus eerst of de app van de tracker die je wilt kopen op jouw telefoon te downloaden is.

Wanneer je vaak jouw telefoon bij hebt, is een app op de telefoon het handigst. Je kunt dan op ieder moment de GPS tracker volgen.

Live tracking

Wanneer jij jouw hond kwijt hebt, zul je willen weten waar hij zich op dit moment bevindt. Daarvoor heb je een GPS tracker met live tracking voor nodig. Dit is een functie die aangeeft waar jouw hond op dit moment is.

Wanneer je de tracker vooral wilt gebruiken om jouw hond op te sporen, wil je zeker een tracker kopen die deze functie heeft. Je weet dan de meest recente locatie van jouw hond. Hierdoor kun je deze zo snel mogelijk weer terug vinden!

Handige meldingen

Sommige GPS trackers hebben in hun app ook een functie waarbij je een melding krijgt wanneer jouw hond een bepaald gebied verlaat. Je kunt dit gebied zelf instellen in de app. Wanneer de tracker buiten dit gebied is, krijg je meteen een melding.

Dit is super handig als jouw hond bijvoorbeeld veel buiten rondloopt in de tuin of een natuurgebied. Je hoeft de hond dan niet de hele tijd in de gaten te houden. Wanneer de hond te ver gaat, kun je precies in de app zien waar jouw hond zich bevindt.

Wel of geen simkaart

Sommige trackers hebben ook een simkaart nodig. De simkaart zorgt namelijk voor een verbinding tussen de tracker en een ander apparaat. Voor een simkaart moet je vaak een abonnement afsluiten.

Je kunt ook een GPS tracker voor je hond zonder simkaart kopen. Deze werkt bijvoorbeeld via bluetooth. Dit is heel makkelijk om in te stellen en je hebt hier geen abonnement voor nodig.

Hoe gebruik je een GPS tracker?

Een GPS tracker voor honden bestaat uit twee onderdelen: het GPS apparaat en een app of website. Het GPS apparaat bevestig je aan jouw hond. Je kunt deze bijvoorbeeld aan de halsband vastmaken. De meeste trackers zijn redelijk klein waardoor jouw hond er weinig last van heeft.

Zorg ervoor dat de tracker goed vast zit, maar dat het bijvoorbeeld niet te veel op de huid van de hond drukt. Je wilt natuurlijk dat jouw hond altijd comfortabel is.

Om de locatie van de tracker te zien, zul je een app moeten downloaden of een website moeten bezoeken. Dit zal per tracker anders zijn. Je moet de trackers eerst verbinden met de app. Als dit gelukt is, kun je de locatie van de tracker zien.

Iedere GPS tracker heeft andere functies. In sommige apps zie je bijvoorbeeld de live locatie maar kun je ook de locatiegeschiedenis zien.

Lees ook: Het Beste Y-Tuigje Voor Jouw Hond En Waar Moet Je Op Letten?

Klik om te stemmen!
[Totaal: 5 Gemiddeld: 4.4]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tao
Tao
1 jaar geleden

Uit dit artikel wordt het in ieder geval duidelijk dat het verplichte chippen van je hond uitsluitend gaat om staatscontrole en bemoeienis en niet om het kunnen opsporen van je hond mocht deze ooit eens missen.

trackback

[…] Lees ook: Beste GPS Tracker: Weet Waar Jouw Hond Is […]

trackback

[…] Lees ook: Beste GPS tracker: weet waar jouw hond is […]

trackback

[…] … tracker hoort. Wanneer je een tracker aanschaft, is het dus belangrijk om hier op te letten. Een GPS voor je hond zonder abonnement is dus goedkoper. Je … read more […]