Vers vlees voor honden

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Veel mensen met een hond of een puppy willen het beste voer voor hun viervoeter. Er is veel te zeggen wat het beste voer is maar de keuze zal je zelf moeten maken. Het voeren van je hond met vers vlees krijgt steeds meer aandacht. Daarom hebben we de voorkomende vragen op een rijtje gezet.

Wat is vers vlees?

Honden zijn vleeseters. Daarom zit er in de meeste hondenvoeding vlees. In feite bevat het meeste hondenvoer een hoger percentage vlees dan het meeste andere commerciële hondenvoer. Vers vlees is beter voor je hond dan brokken (droog of halfvochtig) omdat vers vlees natuurlijker is en dichter ligt bij wat honden in het wild gewend zijn te eten.

Dit type hondenvoer is nieuw op de markt, maar bestaat al zo lang als honden verwerkt voedsel eten. Het werd oorspronkelijk “brokken” genoemd in de jaren 1930 toen het voor het eerst op de markt werd gebracht. Het recept werd eerst ontwikkeld door een bedrijf dat paardenvoer maakte, maar nu maken bedrijven hondenversies van dit soort voer op basis van veel verschillende recepten en met veel verschillende ingrediënten.

De reden voor deze moderne uitvinding voor honden was dat sommige mensen wilden dat hun huisdieren een dieet kregen dat sterk leek op wat ze zouden eten als ze nog in het wild leefden – hoofdzakelijk vers vlees met wat botten en verder niets toegevoegd – geen granen, groenten, fruit of iets anders. Dit soort voer wordt over het algemeen diepgevroren geleverd, zodat je precies kunt kopen wat je nodig hebt voor 1-2 weken aan maaltijden en het naar behoefte kunt ontdooien.et

Waarom kiezen voor vers vlees?

Honden stammen af van wolven. Daarom zou het voor honden beter zijn om alleen vlees te eten, zoals de wolf dat doet.

Granen en groenten kunnen op verschillende manieren schadelijk zijn voor honden. Ze kunnen bijvoorbeeld bepaalde gifstoffen bevatten waar hun lichaam niet op voorbereid is. Granen en groenten kunnen ook moeilijk te verteren zijn voor het lichaam van een hond.

Honden worden al duizenden jaren gefokt om ongeveer hetzelfde voedsel te eten als mensen. Honden zijn van nature niet ontworpen om granen of groenten te eten; daarom is het beter voor hen om deze dingen niet te eten.

Het is waarschijnlijk waar dat in goedkoper voer minder vlees en meer zout als conserveringsmiddel wordt gebruikt. Maar dat betekent niet dat ze slecht voedsel zijn als je het juiste merk kiest.

Waar kan je vers vlees kopen?

In de meeste dierenwinkels kun je vers vlees vinden. Sommige dierenwinkels hebben alleen ingevroren vlees, maar veel winkels verkopen ook vers vlees. Deze winkels kunnen je vertellen waar je het kunt krijgen. Vaak geven ze ook advies over de voeding en kunnen ze het voer zelfs thuis afleveren.

De volgende plek om te kijken is het internet. Er zijn verschillende bedrijven die vers vlees van goede kwaliteit voor honden via internet aanbieden, inclusief een proefpakket. Natuurlijk kun je ook hieronder kijken naar vers vlees.

Meest gekozen

BARFmenu® - DeLUXE 10x1kg

★★★★★
73,69
Sinds juli 11, 2024 15:07

2 x PAARD Premium
2 x LAM Premium
2 x VIS Premium
2 x HERT Premium
2 x KALKOEN Premium

Al deze Premium varianten zijn net zoals onze BARFmenu – HERT Premium verrijkt met dierlijke vezels. Uit onderzoek is gebleken dat dierlijke vezels een positieve invloed hebben op het verteringsproces. Dit proces wordt vertraagd waardoor de hond minder snel honger heeft. Tevens reduceert het de ontlasting door optimale vertering.

Voordelen van vers vlees

Het kiezen van hondenvoer voor je hond is vaak verwarrend. Er zijn zoveel merken met verschillende soorten vlees en groenten als hoofdingrediënten. De meeste bevatten veel vitaminen, mineralen en andere zaken waarvan je niet eens weet wat ze zijn. Zo bevat het ene merk probiotica en het andere omega’s.

De waarheid is dat hoe meer conserveringsmiddelen een hondenvoer bevat, hoe minder gezond het is. Dit komt omdat de voedingsstoffen in hondenvoer in grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor honden.

Voedsel dat vers vlees bevat is beter dan voedsel dat conserveringsmiddelen en andere vulstoffen bevat. Het grootste voordeel van vers vlees is dat het gewoon vlees is. Je geeft de hond geen voedingsstoffen meer die schadelijk kunnen zijn. Een tweede voordeel is dat je hond minder behoefte heeft aan water. Door het hoge zoutgehalte in brokken is dat vaak wel het geval.

Bij het kiezen van het beste hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter moet je rekening houden met zijn leeftijd en gewicht, en met hoe actief hij al dan niet is. De dierenarts kan ook helpen bij het kiezen van een geschikt dieet voor je hond, afhankelijk van zijn gezondheidstoestand en het ras.

Nadelen van vers vlees

Vers vlees is de beste voeding voor een hond, maar mensen moeten zich bewust zijn van de nadelen. Een groot probleem met vers vlees is dat wanneer men de voeding verandert van brokken naar vers vlees, dit maagklachten kan veroorzaken. Een hond moet wennen aan een ander eetpatroon. Het kost tijd voor de hond om over te schakelen. Honden eten alle soorten vlees, maar ze houden vooral van rood vlees.

Om je hond van brokken op vers vlees over te laten stappen, begin je met het introduceren van kleine hoeveelheden rauw vlees in hun dieet en verhoog je de hoeveelheid langzaam om de paar dagen totdat je hond rauwe voeding of voornamelijk rauwe voeding eet.

Een ander nadeel is dat het verteren van vers vlees ervoor zorgt dat de hond minder ontlasting heeft. Hierdoor kan een hond last krijgen van constipatie. Vers vlees zorgt ervoor dat honden kleinere ontlasting hebben omdat het meer water en vezels bevat dan droogvoer. Het water en de vezels stimuleren de darmen en zorgen ervoor dat ze vaker bewegen, waardoor de ontlasting kleiner wordt. Dit kan betekenen dat je jouw hond vaker dan voorheen moet uitlaten omdat hij zijn ontlasting vaker kwijt is.

Vers vlees bereiden

Je hond kan vers vlees eten. Maar je moet het wel in de vriezer bewaren en in de koelkast ontdooien om te voorkomen dat er bacteriën groeien. Vergeet niet dat vlees bacteriën bevat en dat je er altijd voorzichtig mee moet zijn. Je kunt het vlees drogen in de oven of magnetron, zodat je gedroogd vlees als beloning aan de hond kunt geven.

Vers vlees of brokken voeren?

Het voeren van vers vlees of brokken aan je hond is een kwestie van keuze. Er is een verschil tussen de voedingswaarde van vers vlees of brokken voor je hond. Wat je het beste kunt kiezen is deels aan jou. Een vuistregel is dat als je hond gevoelig is voor veel producten de overstap aan te raden is. Vers vlees is namelijk 100% vlees.

TIP: Vers vlees wordt makkelijker verteerd als het eerst gekookt wordt. En bedenk dat het voeren van vers vlees niet voorkomt dat er teveel in één maaltijd gaat, dus pas op voor overeten en geef je hond wat water na het eten.

Bij brokken is het vooral goed om te kijken hoeveel vlees de brokken bevatten en wat er nog meer gebruikt wordt om het lang goed te houden.

Toch opzoek naar brokken? Kijk dan naar 11 Keer De Beste Hondenvoer.

Overstappen op vers vlees

Als je vastbesloten bent om je hond rauwe voeding te geven, kun je een aantal van de volgende zaken in overweging nemen.

Diepvriesvoer is het beste. De bacteriën in vers vlees veranderen de consistentie van de ontlasting, geven het een scherpere geur en maken het voor je hond moeilijker te verteren. Als vers vlees wordt gevoerd, moet het vlees eerst worden gekookt. Als er geen andere keuze is dan rauw vlees te voeren, zal het koken van het vlees tot het heel mals is een groot verschil maken in hoe goed de hond het zal verteren. Gebruik liever kokend water dan sap of andere vloeistoffen, zodat het water overal in het vlees dringt en het aantal bacteriën doeltreffender vermindert. Gebruik geen kruiden of specerijen, want die kunnen giftig zijn voor honden.

Zoals bij elke nieuwe voeding, moet de introductie van rauwe voeding minstens tien dagen duren. Veel honden hebben fysieke problemen met de overgang naar een andere voeding of een andere voedingsmethode. Als je hond problemen heeft met vers vlees, is het daarom slim om dit langzaam te doen als je wilt overschakelen op vers vlees. Door het vlees te koken zal de overschakeling minder problematisch verlopen. Zorg ervoor dat je steeds minder vlees met water geeft en steeds meer rauw vlees.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties