De Ultieme Gids voor het Kiezen van de perfecte hondenfohn

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Als echte dierenvriend, hondenliefhebber wil jij het beste voor je trouwe viervoeter. Gezonde voeding, regelmatig bewegen en spelen, je geeft je hond zoveel mogelijk aandacht. Verdiende aandacht en dus verzorg je het beestje zo goed mogelijk. Dit betekent dat je hond ook regelmatig een wasbeurt krijgt. Een schone hond is een gezonde hond. Maar ja, hoe krijg je daarna weer een droge hond? Met de beste hondenfohn natuurlijk!

Maak je hond droog voordat die weer vies wordt

Het is een open deur om te zeggen dat een hond van wassen natte haren krijgt. Een vacht vol soms, wat weer schitterende beelden oplevert als een hond heerlijk de lange natte haren aan het uitschudden is. Druppels vliegen overal heen, de hele omgeving krijgt een douche.

Logisch dat je dit voor wil zijn en je hond droog wil hebben voordat het water alle kanten opspat. En ook voordat je hond over het kleed of op de bank gaat rollen om zich droog te wrijven. En de hond naar buiten laten en het dier daar laten opdrogen is ook geen verstandige optie. Voor je het weet rolt je enthousiaste hond op het gras of erger nog, in het zand en je kunt weer van voren af aan beginnen. Weer wassen, weer een natte hond.

Droog je hond op tijd

Voorkom dus een natte hond in het huis. En daar komt bij dat als jij je hond te lang laat lopen met een natte vacht, er een kans bestaat dat er huidaandoeningen bij het beestje ontstaan. Vooral bij honden met een dikke of lange vacht kan dit het geval zijn. Hoe dit kan? Een dikke, lange, natte vacht kan buiten, zeker als het warm en vochtig is, gaan broeien. Dit kan dan weer tot die huidinfecties en andere huidaandoeningen leiden.

Drogen met een handdoek is nog niet zo simpel

De meeste mensen gebruiken een handdoek om een natte hond droog te maken. Lijkt simpel en eenvoudig, maar dat is het niet. Een gewone handdoek neemt niet genoeg water op, waardoor er meerdere handdoeken zijn die dan weer allemaal doorweekt raken. Speciale honden handdoeken zijn beter te gebruiken, absorberen veel meer vocht. Maar hier kan bij hard wrijven in plaats van deppen, klitvorming optreden. Zeker bij langharige honden is dit een veel voorkomend probleem.

Dus wil jij je hond drogen met een handdoek, koop hier dan de speciaal hiervoor bestemde en vervaardigde handdoeken voor. En dan nog is dit een niet zo simpele klus. Het drogen vergt bovendien veel tijd en het is altijd maar weer de vraag of je hond er het geduld voor heeft. En natuurlijk of jij er het gevuld voor hebt.

Drogen met een hondenföhn, sneller en makkelijker

 Het drogen van je hond met een haardroger of hondenföhn is dan een veel simpelere manier, die ook nog eens veel sneller resultaat oplevert. Er zijn speciale hondenföhns, die weer in allerlei soorten, maten, afmetingen en kleuren verkrijgbaar zijn.

Kies de beste föhn voor jouw hond

Wat is de beste hondenföhn? Die vraag is niet zo één, twee, drie te beantwoorden. Dit hangt natuurlijk ook af van de grootte van je hond en zeker ook aan de vacht, de hoeveelheid haren die je viervoeter heeft. Er zijn losse uitvoeringen, maar ook hondenföhns op een standaard. Vaak staat die standaard op wieltjes, zodat het apparaat snel en gemakkelijk te verplaatsen is. Let ook goed op het geluid dat een föhn maakt, hier zit zeker verschil in qua volume.

Want de hoeveelheid geluid die geproduceerd wordt is belangrijk. Wat veel mensen namelijk onderschatten is het feit dat je er zeker rekening mee moet houden dat je hond schrikt van het geluid van de föhn. Het is een geluid dat ze, zeker in het begin. niet herkennen. Ook het gevoel van blazende lucht kan tot schrikreacties bij een anders misschien rustige hond leiden. Bouw daarom het gebruik van de hondenföhn langzaam op, zodat je hond steeds meer gewend raakt aan het geluid en het gevoel van de blazende lucht.

Meest gekozen

Professionele Hondenfohn - Waterblazer voor Honden - Hondenfohn met 4 Opzetstukken - Stil Design met geluidsdemper

★★★★★
89,95
Sinds mei 13, 2024 05:55

De Waterblazer en Hondenfohn van Forgoods verwijdert makkelijk vocht en vuil uit de vacht van je hond. Deze professionele en krachtige hondenföhn blaast je hond droog na een zwempartij of wasbeurt of blaast het zand uit zijn vacht na een wandeling op het strand of bos.

Tips voor het drogen met een föhn

Levert het drogen met een hondenföhn dan geen problemen op? Nee, helaas kan ook hier bij verkeerd gebruik het één en ander fout gaan. Heel belangrijk is dat jij je hondenföhn op de laagste stand zet. De reden? Bij een te hoge, te warme stand kan de huid van je hond verbranden. En dat is wel het laatste wat jij wil dat je trouwe viervoeter kan overkomen.

Daarom, droog je hond af met een föhn die op de laagste stand staat. Ook heel belangrijk: zorg er voor dat het mondstuk van de föhn niet te dicht op of zelfs tegen de vacht aan zit. Wees er zeker van dat er steeds voldoende ruimte tussen de föhn en de vacht zit. Als je minimaal een paar centimeter afstand houdt, dan is er geen kans op verbranding. Tenslotte richt je de föhn niet te lang op één plek, zo voorkom je dat de warmte zich op één plek concentreert.

Als je met de haardroger je hond droog maakt, zorg er dan wel voor dat je tijdens het drogen steeds de haren blijft borstelen. Je snapt het al, dit voorkomt dat er klitten in het haar komen te zitten. Als je dus bovenstaande adviezen opvolgt is een hondenföhn een prima middel om je hond na het wassen weer droog door de kamer te laten lopen.

Wat als je hond bang is voor de föhn?

Lukt dit niet en blijft je hond onrustig en schrikachtig, ga dan niet het gevecht aan, maar kies voor een andere vorm om de haren van je hond droog te krijgen. Want als een hond er een hekel aan krijgt om droog geföhnd te worden, dan wil het dier vaak ook niet meer gewassen worden. Een hond is een slim beestje, hij of zij weet al dat na het wassen de föhn erbij komt, dus wordt dan ook het wassen een strijd. En dat wil je niet, het wassen en drogen moet een leuke activiteit zijn voor hond en baas(je).

Een waterblazer: sneller, veiliger en beter

Een heel goed alternatief is dan het drogen met een waterblazer. Een goede waterblazer maakt minder geluid en heeft een krachtige, compacte luchtstroom, waardoor zelfs hele dikke vachten redelijk snel droog geblazen worden. En dat niet alleen, waterblazers zijn ook heel geschikt om na een zwempartij in een plas of een enthousiaste en speelse wandeling door het bos het vuil uit de vacht te blazen. Daar komt nog als voordeel bij dat je bij het gebruik van een waterblazer weinig tot niet hoeft te borstelen tijdens het drogen.

Je hebt twee soorten waterblazers. Een waterblazer met een koude luchtstroom en, jawel, een waterblazer met een warme luchtstroom. Het verschil? De versie met de koude luchtstroom is vooral bedoeld om het vuil en het overtollig water tussen de haren te verwijderen. De waterblazer met warme lucht is dan weer bedoeld om je hond helemaal af te drogen.

Het geluid van een waterblazer 

Let wel, ook bij een waterblazer zul jij je hond moeten laten wennen aan de luchtstroom en het geluid. Een waterblazer heeft een motor en een lange slang. Anders dan bij de hondenföhn komt het geluid hier van de motor die door de slang verder dan de hond af is geplaatst. Hierdoor zal je hond er minder last van hebben en sneller aan het geluid wennen. Bovendien, je kunt hier bij het kiezen van een waterblazer rekening mee houden; er zijn uitvoeringen die heel weinig geluid maken.

Föhn of waterblazer, wat kies je?

Wat is het beste, een hondenföhn of een waterblazer? Ten eerste hangt het er natuurlijk vanaf hoe je hond reageert op een föhn of waterblazer. Is hier geen verschil in, let dan op een aantal factoren. Ten eerste is het de regel, hoe korter het haar, hoe sneller het haar droog is. Vandaar dat vooral voor honden met een dikke of lange vacht een waterblazer als droogmiddel aan te bevelen is.

Bijkomend voordeel is ook dat een waterblazer losse haren en allerlei soorten vuil uit de vacht weg blaast en er geen klitten ontstaan. Een waterblazer is dus zeker aan te bevelen bij honden met een wat gevoeligere huid. Zo kan het gebruik van een waterblazer infecties voorkomen. Niet alleen beter voor je hond, maar ook beter voor je portemonnee.

Van basis tot luxe, aan jou de keus

Zowel de klassieke hondenföhn als de waterblazer zijn in verschillende soorten en uitvoeringen te koop. Je hebt eenvoudige exemplaren van enkele tientjes tot hele luxe uitvoeringen van een paar honderd euro. Voor elk budget is er dus iets te verkrijgen. Let wel, vaak hebben de duurdere exemplaren meer mogelijkheden. Zo kan de luchtsnelheid traploos ingesteld worden, en kan de hond met de juiste en gewenste snelheid droog geblazen worden.

Ook zit er vaak verschil in het volume dat geproduceerd wordt. Vaak maken de luxere waterblazers minder geluid, wat de kans vergroot dat je hond rustig blijft en het prettig vindt om gedroogd te worden. Kies wat het beste en meest handige is voor je hond. Want daar gaat het om, om je trouwe viervoeter.

Een droge schone hond blijft langer gezond

Maar wat je ook kiest, een hondenföhn of waterblazer, feit blijft dat een goed gewassen hond die op een juiste en vriendelijke manier gedroogd wordt, een gezondere hond is. En dat, dat is iets wat jij als dierenliefhebber, als trotse baas van je lieve viervoeter graag ziet. Jouw hond, tevreden blowing in the wind.

Veel gestelde vragen

Waarom is het belangrijk om je hond goed te drogen na het wassen?

Nou, stel je voor dat je hond door het huis rent en alles besproeit met druppels water als een natte hondenshake. Dat wil je voorkomen! En als je hond te lang nat blijft, kan dat zelfs huidproblemen veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een föhn in plaats van een handdoek?

Een föhn is sneller en efficiënter. Een gewone handdoek kan de klus vaak niet goed klaren, en speciale hondenhanddoeken kunnen klitten veroorzaken. Een föhn geeft je sneller een droge hond.

Is het veilig om een föhn te gebruiken voor mijn hond?

Ja, zolang je de föhn op de laagste stand zet en deze niet te dicht bij de vacht houdt om verbranding te voorkomen. En vergeet niet om niet te lang op dezelfde plek te richten.

Welk type föhn of waterblazer moet ik kiezen voor mijn hond?

Dat hangt af van de reactie van je hond en de vacht. Waterblazers zijn geweldig voor dikke vachten en voorkomen klitten, terwijl een föhn geschikt kan zijn voor kortere haren. Let op het geluidsniveau en de aanpassingsmogelijkheden bij duurdere modellen.

Wat als mijn hond bang is voor de föhn?

Als je hond angstig is, kun je overwegen om een waterblazer te proberen, omdat deze vaak stiller zijn. Maar introduceer het geluid langzaam en laat je hond eraan wennen. Het is belangrijk dat de ervaring voor je hond positief blijft, zodat wassen en drogen een plezierige activiteit blijft.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] daarna een handdoek (of een hondenföhn) om het grootste gedeelte van het water af te drogen. Doe dit voorzichtig zodat er geen klitten […]