De beste 10 hondenfietsmanden

Klik om te stemmen!
[Totaal: 4 Gemiddeld: 4.8]

Jouw hond is een volledig lid van de familie. Dit houdt in dat je jouw trouwe viervoeter regelmatig meeneemt tijdens uitstapjes. Niet alleen gebeuren deze uitstapjes met de auto, maar ook op de fiets. Een hond naast de fiets meenemen behoort dan tot de mogelijkheden. Echter zal jouw hond dit niet altijd volhouden en kan het voor gevaarlijke situaties gaan zorgen. Je kunt dan gaan kijken naar een hondenfietsmand. Voordat je een goede aankoop op dit gebied kunt doen, is het van belang dat je er zo veel mogelijk over te weten komt. Je bent dan altijd goed voorbereid en kunt jouw hond weer meenemen op de fiets.

Wat is een hondenfietsmand?

Een hondenmand voor de fiets is een speciale fietsmand voor het vervoeren van jouw viervoeter. De hondenfietsmand kun je vergelijken met een tas, maar dan met extra veiligheidsmiddelen. Je kunt deze hondenfietsmand voorop plaatsen, maar ook een hondenfietsmand achterop bevestigen. Dit zorgt ervoor dat je hem altijd aan jouw situatie aan kunt passen.

De fietsmand voor de hond zal daarbij altijd aangepast worden aan het hondenras. De meeste mensen gebruiken de mand daarom uitsluitend bij de kleinere rassen. Deze zullen namelijk niet naast de fiets mee kunnen lopen, terwijl grotere rassen dit wel kunnen. Zo kun je jouw ritten altijd veilig laten verlopen.

Welke hondenfietsmand moet ik hebben?

Je kunt je dan afvragen welke hondenfietsmand je nodig hebt voor jouw hond. Er zijn een groot aantal manden op de markt te vinden. Daarbij zijn een aantal modellen die er bovenuit springen ten opzichte van andere modellen. Ieder model kent zijn eigen specificaties, prijsklasse en opties voor jouw fiets.

Basil Buddy Hondenfietsmand MIK

★★★★★
119,00
94,95
Sinds juli 11, 2024 15:07

Basil Buddy Hondenfietsmand MIK is een van de mogelijkheden die je hebt. Het is een hondenfietsmand gemaakt van kunststof. De afmetingen zijn 45 bij 32 bij 22 centimeter. Dit maakt hem geschikt voor de kleinere hondenrassen. Er wordt een kussen meegeleverd, waardoor er altijd comfort geboden is aan jouw hond. Ook krijg je een riem meegeleverd.

Je kunt deze hondenmand achterop plaatsen door de verstelbare beugel en het meegeleverde kliksysteem. Hierdoor past hij ook op een elektrische fiets. De hondenmand zal daarom altijd voor voldoende veiligheid gaan zorgen en jouw hond kan er niet zomaar meer uitspringen.

Fastrider Hondenfietsmand

★★★★★
39,95
Sinds juli 11, 2024 15:07

De FastRider Hondenmand van 16 liter is een hondenmand die altijd op jouw fiets gaat passen. Daarbij zal deze ervoor zorgen dat er extra veiligheid geboden wordt aan jouw viervoeter. Op de mand zit namelijk een veiligheidsrek gemonteerd. Jouw hond kan hierdoor niet zomaar uit de mand springen of eruit vallen. Tevens is de mand voorzien van een geïntegreerde veiligheidsriem.

Door de nylon vakken kun je ook nog spullen in de mand kwijt. Denk daarbij aan hondenkoekjes voor onderweg of extra water. Het meegeleverde kussen is uitwasbaar. Na een modderige dag kun je er dus voor zorgen dat hij schoon blijft. Houd er rekening mee dat er geen bevestigingsmateriaal meegeleverd wordt.

Trixie Fietsmand

★★★★★
73,99
Sinds juli 11, 2024 15:07

De Trixie EVA fietsmand voor achterop kent afmetingen van 29 bij 42 bij 48 centimeter. Het is daarom een handige mand die je op jouw bagagedrager kunt plaatsen. De fietsmand is gemaakt van vormvast EVA, waardoor er kwaliteit geboden is. Het robuust metalen frame zorgt voor extra veiligheid. De mand zelf zit met klittenband vast aan het frame en kan daarom ook losgekoppeld worden. Hiermee heb je niet alleen een hondenfietsmand, maar ook een transporttas voor jouw hond.

De multifunctionele oplossing kan jou weer extra gemakken gaan geven. De mand zelf is voorzien van gaas-afdekking. De hond kan hierdoor niet uit de mand springen. Ook is er altijd een goede luchtcirculatie. De gevoerde bodem, welke uitneembaar is, biedt meer comfort tijdens het zitten of liggen. De meegeleverde korte riem geeft meer veiligheid en de reflecterende strepen aan de buitenkant maken jou tijdens schemering goed zichtbaar.

Fietsmand Riet met metalen rek

★★★★★
67,49
58,90
Sinds juli 11, 2024 15:07

Als je voor een stijlvolle uitstraling wilt gaan, kun je voor de rieten fietsmand kijken. Je hebt hiervoor een mogelijkheid met een afmeting van 40 bij 50 bij 44 centimeter. Geschikt voor de meeste kleinere hondenrassen. De fietsmand is voorzien van een metalen rek, wat eruit springen niet meer mogelijk maakt. Het is namelijk gemaakt in de vorm van een kooi, welke je er ook af kunt halen.

Zo kun je de mand ook gelijk als boodschappenmand gebruiken, maar ook jouw hond altijd veilig meenemen op de fiets. De fietsmand voor voorop is eenvoudig te bevestigen door middel van de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Je hebt alles wat je jezelf kunt wensen voor jouw viervoeter.

KlickFix Plus Fix Doggy Basket

★★★★★
Sinds juli 11, 2024 15:07

De KlickFix Plus Fix Doggy Basket is een comfortabele hondenmand voor op de bagagedrager van jouw fiets. Hiervoor worden namelijk verschillende montagevarianten meegeleverd, zodat het een universele oplossing is. Je kunt de hondenfietsmand achterop de fiets bevestigen door middel van twee speciale verbindingen en een KLICKfix-bevestiging.

De brede banden geven jou ook de gelegenheid om deze voorop de fiets te plaatsen. De bediening is hierdoor eenvoudig en voorzien van voldoende veiligheid. Je hoeft namelijk niet meer te werken met riemen die los kunnen schieten. Het rooster op de fietsmand kun je er ook afhalen als je denkt dat deze niet nodig is. Ook zitten er een reflector en afwasbaar bodemkussen bij. Je hebt hierdoor een goede oplossing in handen.

Bekijk vooral ook deze hondenfietsmanden

Waarom een hondenfietsmand?

Een fietsmand voor de hond is een veilige manier van vervoeren van jouw viervoeter. Tenminste, als je deze op de goede manier gebruikt. Het kan er daarbij voor zorgen dat je jouw hond altijd naar de plaats van bestemming kunt vervoeren, zonder dat je jouw hond mee hoeft te laten rennen naast de fiets. De fietsmand is daarbij voorzien van verschillende veiligheidsmaatregelen. Denk daarbij aan een extra aansluiting voor een veiligheidsgordel en een hondentuigje.

Dankzij een hondenfietsmand ga je je ook aan de algemene verkeersregels in Nederland houden. Je kunt jouw ogen namelijk volledig op de weg richten. Ondanks dat er geen specifieke wetgeving over bestaat in Nederland kun je namelijk wel een boete krijgen als je een gevaarlijke situatie laat ontstaan of voor verkeershinder zorgt.

hondenfietsman shiba inu

Wanneer gebruik je een hondenfietsmand?

Je kunt een hondenfietsmand voor verschillende doeleinden aanschaffen. Vaak schaffen mensen deze fietsmand voor de hond aan om de viervoeter goed te kunnen verplaatsen. Vooral als jouw hond niet meer zo ver en snel kan lopen, moet je ervoor zorgen dat jouw hond toch mee kan op de fiets. Door een hondenmand op de fiets voorop te plaatsen geef je de hond bijvoorbeeld toch de gelegenheid om te genieten van de omgeving en kun je jezelf sneller verplaatsen. De fysieke mogelijkheden worden in dit geval vervangen door andere gemakken. Je kunt hierdoor altijd een dagje weg door een hondenmand voor de fiets.

Een hondenfietsmand kun je ook aanschaffen als je geen ander vervoer beschikbaar hebt. Zo is het openbaar vervoer vaak duur, waardoor je hier geen gebruik van kunt maken. Ook heeft niet iedereen een auto of de mogelijkheid voor een hond in de auto. Je bent dan gebonden aan een mand of een hondenfietskar. Als jouw hond ziek is, wil je het liefst zo snel mogelijk naar de dierenarts brengen. Door de hond dan in een fietsmand te plaatsen zorg je ervoor dat er geen moment verloren gaat.

Je hoeft jouw viervoeter daarnaast niet meer thuis te laten als je een dagje weggaat of op vakantie wilt. De meeste honden zullen alleen nog maar gaan genieten van de aandacht die zij krijgen en de frisse lucht die langs de snuit waait. Met een goede keuze kun je altijd voldoende comfort gaan bieden aan jouw hond.

Het verschil tussen een hondenfietsmand voorop en een hondenfietsmand achterop

Bij de aanschaf van een hondenfietsmand heb je de mogelijkheid om een fietsmand voor de hond voorop te plaatsen, maar ook achterop. Je gaat dus grote verschillen aantreffen in het gebruik ervan. Het is dan verstandig dat je op de hoogte bent van de verschillen die tussen beide hondenmanden terug te vinden zijn. Zo kun je de beste keuze gaan maken op dit gebied en weet je ook beter wat je kunt verwachten na de aankoop.

De hondenfietsmanden die je voorop de fiets plaatst, zijn uitsluitend geschikt voor de kleinere hondenrassen. De hond moet hierbij namelijk licht zijn. Grote honden voorop de fiets plaatsen zorgt er namelijk voor dat het zwaarder fietsen is. Ook heb je hierdoor vrijwel geen zicht meer op de weg. Je kunt dus altijd gevaarlijke situaties krijgen als je een grotere hond in deze fietsmand gaat plaatsen. De kleinere honden zullen dit zicht niet ontnemen en je kunt jouw stuur altijd goed gebruiken. Ondanks dat er weinig gewicht op het stuur rust, zal het in het begin wel wennen zijn. Je hebt immers toch een extra obstakel.

Een hondenfietsmand achterop kan ook voor de grotere honden gebruikt worden. Je kunt het namelijk vergelijken met wanneer jij iemand achterop hebt zitten. Een hond zal immers hetzelfde gewicht aan kunnen nemen als een kind. De fietsmand voor de hond achterop plaatsen zal voor jouw gevoel prettiger fietsen. Je hebt namelijk geen gewicht aan het stuur.

Tegelijkertijd kun je voor meer veiligheid gaan. Je hebt geen viervoeter die jou het zicht ontneemt en bent ook niet snel afgeleid doordat jouw hond een beweging maakt. Een nadeel van deze variant is wel dat je minder snel kunt ingrijpen als jouw hond iets doet wat niet mag. Je hebt hier immers geen zicht meer op.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hondenfietsmand?

De aanschaf van een hondenfietsmand lijkt in eerste instantie eenvoudig. Een mand is een mand zou je denken. Als je begint aan jouw zoektocht kom je er echter achter dat er veel verschillende modellen te verkrijgen zijn. Deze modellen kennen allemaal eigen specificaties. Je moet daarom goed weten waar je allemaal op moet letten voordat je jouw geld hieraan uit gaat geven. Maar wat kun je allemaal meenemen bij het aanschaffen van een goede hondenmand? Onderstaande factoren gaan jou hierbij helpen.

Grootte van de hondenfietsmand

Het eerste waar je naar kunt gaan kijken is de grootte van de hondenfietsmand. De afmetingen moeten aangepast worden aan de grootte van de hond. Als je een chihuahua of Maltezer hebt, zul je bijvoorbeeld een kleinere fietsmand voor de hond nodig hebben dan bij de grotere honden.

Daarbij moet er voldoende comfort zijn voor de viervoeter. De hond wil niet altijd staan, maar ook kunnen liggen en zitten. Zorg er daarom voor dat er altijd voldoende ruimte is. De grootte kan dan ook de veiligheid van jouw fietsrit gaan bevorderen.

De plaatsing van de mand

Bekijk altijd goed waar je jouw hondenfietsmand gaat plaatsen. Een fietsmand voor de hond voorop plaatsen kan bijvoorbeeld bij de kleinere honden. Hiervoor zijn een aantal oplossingen te vinden, die jou ook weer extra specificaties geven. Een fietsmand voor de hond achterop is weer meer geschikt voor de grotere hondenrassen.

Je bekijkt hierbij ook hoeveel gemakken je zelf wilt ervaren. Voorop zal namelijk iets laster fietsen als achterop en daarmee ook jouw zicht enigszins kunnen belemmeren. Je kunt ook voor een fietsmand voor een kinderfiets gaan. Zo kan jouw kind de kleine viervoeter ook meenemen tijdens een gezellige rit.

Het materiaal van de mand

Het materiaal van de hondenfietsmand kan grote verschillen opleveren. De keuze hiervan is afhankelijk van jouw voorkeur. Zo kun je bijvoorbeeld voor een rietenmand kiezen, welke altijd mooi staat op jouw fiets. Alleen zal riet over het algemeen niet lang meegaan door de weersinvloeden.

Een fietsmand van nylon is licht en goed schoon te maken, maar biedt niet altijd voldoende stevigheid. Als je juist voor veel stevigheid wilt gaan en ook de iets grotere hondenrassen mee wilt nemen, moet je voor een metalen variant gaan. Deze is bestand tegen veel weersinvloeden. Alleen brengt deze wel extra gewicht met zich mee. Je hebt hierdoor dus het gewicht van de hond en de mand op jouw fiets.

Prijs van de hondenfietsmand

Jouw budget blijft een belangrijk onderdeel van de zoektocht. Je kunt de fietsmand voor de hond in een groot aantal prijsklassen gaan vinden. Zo weet je dat je altijd binnen jouw budget blijft. De prijsverschillen komen door een groot aantal factoren.

Denk hierbij onder andere aan de grootte, de materialen en de extra opties waarmee deze komt. Indien je bijvoorbeeld een kooi eromheen wilt, moet je bij de hogere prijsklasse kijken. Sommige varianten worden daarbij als totaalpakket geleverd.

Zo heb je voor een vast bedrag ook een tuigje, hondengordel en eventueel hondenkussen beschikbaar. Bij de prijs zullen tevens kwaliteitsverschillen optreden. Houd hier altijd rekening mee als je voor een nieuwe aankoop gaat.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 4 Gemiddeld: 4.8]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wendela
Wendela
1 jaar geleden

Ik mis een goede regenhoes in de verhandeling. Zelf heb ik een nylon trixie voor achterop maar als t regent wordt de hond nat. Iemand tip waar ik een regenhoes kan vinden?