Met een hondengordel neem je jouw hond altijd veilig mee in de auto

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Het meenemen van jouw hond in een auto kan een lastige klus zijn. Waar zet je de hond neer? En hoe zorg je ervoor dat de hond niet door de auto heen rent? Om het autorijden met een hond een stuk veiliger en makkelijker te maken, kun je het beste een honden autogordel kopen.

Met deze speciale gordel maak jij jouw hond makkelijk vast aan een stoel in de auto. Dit is eigenlijk heel logisch, want mensen doen ook altijd een gordel om. De gordel zorgt voor meer veiligheid en ook meer comfort in de auto.

Welke honden autogordel kun je het beste kopen? En wat voor verschillen zitten er allemaal in? Dit lees je allemaal hieronder!

De beste honden autogordel

Er zijn veel verschillende autogordels voor honden op de markt te vinden. Het is altijd fijn om te weten welke als beste uit de test komen. Daarom staan de beste gordels op een rijtje.

Meest gekozen

ZISU Autogordel hond - Honden autogordel - Hondengordel - Hondentuig - Verstelbaar en elastische - Zwart - RVS

★★★★★
9,95
Sinds juni 9, 2024 11:59

Eigenschappen

KleurZwart
MateriaalNylon
MaatOne size
Verpakkingsinhoud1x Autogordel hond Zwart (Elastische en verstelbaar)
Product lengte20 cm
Product breedte5 cm
Product hoogte1 cm

Verstelbare luxe RVS autogordel hond met elastische band geschikt voor elke auto.
Neem uw hond veilig mee op reis met deze speciale autogordel. De honden autogordel is uitgevoerd met een elastische band zodat eventuele schokken door de autobeweging...

Wat is een hondengordel?

Een hondengordel voor de auto is een gordel die speciaal gemaakt is voor een hond. Met de honden gordel maak je de halsband van de hond vast aan de auto. Hierdoor kan de hond in de auto zitten of liggen, maar niet te veel bewegen.

Dit voorkomt dat de hond door de auto heen kan rennen. Ook voorkomt het dat de hond door de auto heenvliegt als je moet remmen.

De gordel ziet er anders uit dan een gordel voor mensen. De hond wordt vastgemaakt aan zijn halsband of tuigje. Hierdoor kan de hond wel comfortabel op een stoel of mand zitten en liggen.

Waarom een hondengordel?

Waarom zou je een hondengordel nodig hebben? Daar zijn verschillende redenen voor. Het is eigenlijk erg logisch omdat wij als mensen ook elke autorit een gordel omdoen. Waarom zou je dit dan niet bij jouw hond doen?

Ten eerste zorgt een hondengordel voor meer veiligheid in de auto, voor zowel jezelf als de hond. Door een hondengordel blijft een hond op zijn plek liggen. De hond kan niet door de hele auto heen bewegen of rennen. Dit is niet alleen gevaarlijk voor de hond, maar ook erg onhandig voor de bestuurder.

De bestuurder moet namelijk goed op de weg kunnen focussen, zonder afgeleid te worden. Wanneer een hond de hele tijd rond loopt, kunnen er dus gevaarlijke situaties ontstaan. Met een autogordel voor de hond is dit probleem opgelost.

Daarnaast is het ook veiliger voor de hond zelf. Wanneer er bijvoorbeeld hard geremd moet worden, vliegt de hond niet door de hele auto heen. Door de auto gordel voor de hond blijft de hond gewoon op zijn plek zitten. De hond is hierdoor veel veiliger in de auto.

Een hondengordel is ook nog eens erg praktisch. Wanneer je wilt uitstappen, kan de hond bijvoorbeeld niet zomaar de auto uit rennen. Je kunt dus prima de deur even open laten staan. Door de hond autogordel blijft de hond rustig zitten.

Toch geen fan van een autogordel? Bekijk dan eens een autobench voor de hond.

Is een hondengordel verplicht?

Voor mensen is het verplicht om een gordel in de auto te dragen. In Nederland is een autogordel voor honden (nog) niet verplicht. Wanneer je dus geen gordel voor je hond hebt, zul je hier geen boete voor krijgen.

Het is in veel andere landen al wel verplicht om een gordel voor je hond te gebruiken. Dit maakt het rijden namelijk een stuk veiliger en je wordt veel minder snel afgeleid. Wanneer je dus met de auto op vakantie gaat en je hond meeneemt, moet je dit goed uitzoeken. Je wilt immers geen bekeuring én je wilt dat jouw hond de hele reis veilig is.

Ondanks dat een veiligheidsgordel voor een hond in Nederland niet verplicht is, wordt het wel sterk aangeraden. Het is namelijk veel veiliger voor de bestuurder en de hond. Wanneer je jouw hond veel meeneemt in de auto, is het dus aan te raden om er een te kopen. Je zult merken dat dit ook erg handig en praktisch is.

Hondengordel kopen? Houd hier rekening mee

Iedere hond is anders en heeft hierdoor ook een andere honden gordel in de auto nodig. Er zijn daarom ook veel verschillende soorten gordels met andere functies. Hier lees je een paar punten waar je rekening mee moet houden.

Schok absorberend

Het kan heel vervelend zijn wanneer jouw hond iedere keer een schok krijgt tijdens het remmen of gasgeven. Dit is vaak het geval bij traditionele riemen en gordels. Om dit te voorkomen kun je een auto gordel kopen die schok absorberend is.

De schok absorbeerder zit vaak ingebouwd en vangt eigenlijk de schokkende beweging op. Hierdoor trekt de gordel niet aan de nek of het lichaam van jouw hond. Dit is niet alleen erg comfortabel voor de hond, maar ook een stuk veiliger.

Wanneer je bijvoorbeeld erg hard moet remmen, kan de hond autogordel erg hard aan de hond trekken. Bij een ongeluk kan de hond hier zelfs veel letsel aan overhouden. Een gordel met schok absorbeerder is dan een stuk veiliger.

Lengte van de gordel

De lengte van de gordel is erg belangrijk. Je wilt er namelijk voor zorgen dat jouw hond genoeg ruimte heeft om lekker te kunnen liggen. De gordel mag dus niet te kort zijn. Een te korte gordel kan ook erg gaan trekken aan de hond en dit is niet zo prettig.

Een te lange gordel is echter ook niet goed. Wanneer de gordel te lang is, heeft de hond te veel beweegruimte. De hond kan dan nog steeds door de auto heen bewegen. Dit kan afleidend zijn en is ook minder veilig.

Kies daarom een lengte uit die past bij jouw hond en jouw auto. Meet bijvoorbeeld de afstand in de auto eerst op zodat je een goede lengte kunt kopen.

Een verstelbare gordel

Weet je niet precies welke lengte je nodig hebt? Haal dan een verstelbare honden auto gordel. Deze kun je verstellen naar verschillende lengtes. Houd hierbij wel goede maximale en minimale lengte in de gaten.

Je kunt de verstalbare gordel makkelijk verstellen wanneer jouw hond in de auto zit. Hierdoor heb je altijd de perfecte lengte. Deze gordel kan ook voor verschillende honden gebruikt worden. Je verstelt simpelweg de gordel tot de juiste lengte.

Materiaal en stevigheid

Bij een gordel is het materiaal en de stevigheid ook erg belangrijk. Je wilt namelijk dat de gordel niet zomaar kapot kan gaan. Daarnaast wil je dat het materiaal fijn en een beetje rekbaar is. Autogordels voor honden komen in verschillende materialen. Kies er dus een uit die het beste past bij jouw auto en jouw hond.

Reflecterend

Je zult misschien al een reflecterende band of riem hebben, maar een reflecterende veiligheidsgordel in de auto is ook erg handig. Deze zie je namelijk extra goed in het donker. Dit is zowel handig voor jezelf als voor andere bestuurders.

Jij ziet bijvoorbeeld snel waar jouw hond zich in de auto bevindt. In het donker kunnen andere bestuurders ook zien dat er een hond in de auto zit. Ook met het in en uitstappen geeft een reflecterende gordel meer veiligheid.

360 graden

De gordel wordt vastgemaakt aan de halsband of het tuigje van jouw hond. Wanneer jouw hond graag beweegt of ronddraait, kan de gordel misschien in de knoop raken. Daarom kun je een gordel met een 360 graden bevestiging kopen. Deze bevestiging kan alle kanten opdraaien, waardoor jouw hond niet vast komt te zitten.

De hond kan dus zonder problemen zich omdraaien omdat de bevestiging mee ronddraait. Hierdoor blijft de gordel altijd goed op zijn plek zitten!

Hoe gebruik je een hondenautogordel?

Een honden veiligheidsgordel wordt meestal op dezelfde manier bevestigd. Je bevestigt namelijk een deel van de gordel in de autogordel houder van jouw auto. Hier plaats je normaal jouw eigen gordel in.

Het andere deel maak je vast aan de hond. Hier zit vaak een handig haakje aan waardoor je dit makkelijk kunt bevestigen en ook weer makkelijk los kunt maken. Je bevestigt dit aan de halsband of het tuigje van de hond.

Je hoeft dus alleen het haakje los en vast te maken wanneer je de gordel wilt vastmaken aan je hond. Dit is dus super makkelijk! Je hoeft in principe geen aparte halsband te gebruiken voor in de auto. Je kunt de haak gewoon aan de normale halsband vastmaken. Het vastmaken van je hond duurt hierdoor slechts enkele seconden.

Wanneer je de honden veiligheidsgordel voor de eerste keer gebruikt, wil je deze wel goed installeren en afstemmen. Wanneer je een verstelbare gordel hebt, wil je deze eerst in de juiste lengte afstellen. Je kunt hierbij zelf bepalen hoeveel ruimte jouw hond in de auto krijgt.

Zorg er daarna voor dat de gordel goed in de sluiting zit zodat deze niet los kan raken. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je jouw hond altijd makkelijk meenemen in de auto!

Veiligheidstip

Wil je ervoor zorgen dat jouw hond extra veilig in de auto zit? Dan kun je het beste de veiligheidsgordel in de auto vastmaken aan een tuigje en niet aan een halsband. Wanneer er hard geremd wordt, komt bij de halsband alle druk op de hals terecht. Dit kan voor een hond erg vervelend zijn en kan zelfs zorgen voor letsel.

Bij een tuigje wordt de schok over het hele lichaam verdeeld waardoor de hond de schok als minder erg zal ervaren. Dit is dus veel prettiger voor de hond. Deze tip is vooral bedoeld voor kleinere hondjes, maar een tuigje is voor iedere hond veiliger in de auto.

Veel gestelde vragen

Is een hondengordel verplicht in Nederland?

In Nederland is het nog niet verplicht om je hond te vervoeren met een autogordel of autobench. In andere Europese landen kan dit wel verplicht zijn.

Hoe werkt een autogordel?

Een autogordel gebruiken is heel simpel. Je maakt het ééne einde vast aan het tuigje of de halsband van de hond. En het andere einde klik je in een autogordel houder.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Lees hier alles over hondengordels: Met een hondengordel neem je jouw hond altijd veilig mee in de auto […]

trackback

[…] Is een hondengordel verplicht? Voor mensen is het verplicht om een gordel in de auto te dragen. In Nederland is een autogordel voor honden (nog) niet verplicht. read more […]