Hond Heeft Last Van Diarree

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

De stoelgang van een hond kan (net als bij de mens) door heel veel verschillende factoren worden beïnvloed. De oorzaak van diarree hoeft bovendien niet louter fysiek te zijn, maar kan ook mentaal georiënteerd zijn. Heel veel honden die te maken hebben met overvloedige stress kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met diarree. Uiteraard kunnen er ook andere oorzaken zijn zoals een verkeerde voeding of een ontsteking aan de dikke darm. Het is daarom altijd belangrijk om te proberen achterhalen door wat de diarree bij je hond precies wordt veroorzaakt. Net zoals bij mensen is dit immers een zeer vervelende aandoening.

Waarop wijst diarree met bloed bij een hond?

Wanneer er bij je hond sprake is van diarree met bloed is dit in het merendeel van de gevallen te wijten aan een ontsteking van de dikke darm. Er Als je merkt dat je hond diarree heeft met bloed, raak dan niet in paniek! Dit is meestal geen ernstige aandoening.

Veel honden hebben op een bepaald moment in hun leven een ontsteking van de dikke darm (en als uw hond ouder is dan 6 jaar, is de kans groot dat het al gebeurd is!). Het is meestal maar tijdelijk, en kan gemakkelijk behandeld worden.

Of ze nu poep eten of aan vreemde voorwerpen komen, veel honden hebben een ontsteking van de dikke darm (“colitis”), waardoor ze loopachtige ontlasting hebben die ook gevuld is met bloed. Het bloed is meestal vers en rood.

Vaak zal de dierenarts je hond ook medicijnen geven om de pijn te verzachten en de diarree onder controle te houden (bovendien zal hij uw pup waarschijnlijk ook ontwormen).

Gele diarree hoeft niet ernstig te zijn

Veel hondeneigenaren zijn geobsedeerd door de kleur van de poep van hun hond. Dit is natuurlijk niet onlogisch; de meesten van ons ruimen tenslotte de poep van onze honden op. Veranderingen in textuur en kleur zijn snel op te merken, dus natuurlijk zijn we wat bezorgder als we gele diarree zien.

Maar je hoeft je niet altijd zorgen te maken – het kan gewoon het gevolg zijn van het dieet van je hond. Rijst bijvoorbeeld staat erom bekend dat het de ontlasting een gelige tint geeft. Maar dat betekent niet dat je je geen zorgen hoeft te maken als je hond gele diarree heeft, want er zijn andere oorzaken die de aandacht van zowel jou als je dierenarts nodig hebben.

Als de ontlasting van je hond geel is, kan dit ook te wijten zijn aan parasieten zoals Giardia Lamblia (een parasiet die honden en mensen kan infecteren). Parasieten tasten het immuunsysteem van je huisdier aan en zorgen ervoor dat het immuunsysteem niet goed werkt, omdat het parasieten probeert aan te pakken. Parasieten komen niet vaak voor bij honden, maar het zijn zeer winterharde organismen, dus zelfs als de hond al eerder is ontwormd en je weet dat hij geen wormen meer heeft, bestaat de mogelijkheid van parasieten nog steeds. In dat geval moet je opnieuw contact opnemen met de dierenarts, omdat de behandeling anders zal zijn dan voor wormen.

Je kan een dergelijk probleem altijd eerst zelf oplossen, zodat je niet veel geld kwijt bent aan dierenartsbezoeken. Voor het stoppen van de diarree kan een diarree stopper de oplossing zijn. Dit zal niet helpen bij een probleem zoals Giardia Lamblia, maar bij een gewone diarree zal het een prima oplossing zijn. Daarnaast kun je ook aan de slag met voedingssupplementen waar probiotica aan toe zijn gevoegd. Dit kan zorgen voor een herstel van de darmflora.

Diarree remmer voor honden

Diarree stop - 30 tabletten

30,00
Sinds juli 10, 2023 10:05

Supplementen tegen diarree

Een diarreeremmer is niet altijd interessant

Wanneer een hond te maken heeft met diarree wordt er door het baasje al snel voor gekozen om een speciale diarreeremmer voor honden in huis te halen. Een diarreeremmer als bijvoorbeeld Imodium lijkt op het eerste zicht dan misschien wel interessant, het heeft als gevolg dat het, het herstel van een infectieuze diarree aanzienlijk kan vertragen. Wanneer je twijfelt is het dan ook altijd een goed idee om contact op te nemen met je dierenarts.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties