Wat Mogen Honden Niet Eten

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Sommige honden krijgen meer te eten dan alleen de hondenbrokken. Het kan voorkomen dat je hond onderweg iets tegenkomt en dat snel op eet. Of dat je de hond een keer laat eten wat de pot schaft. Toch kun je op deze manier diverse dingen tegenkomen die giftig of gevaarlijk zijn voor je hond. Dit gevaarlijke voedsel is niet altijd voor de hand liggend en er kunnen dus dingen tussen zitten waarvan je denkt ze wel te mogen geven.

Wij geven aanĀ welk voedsel je hond absoluut niet mag eten.

mag een hond xylitol kauwgom1

Mag een hond Xylitol

Snoep, kauwgom, tandpasta, gebak, en sommige dieet voedingsmiddelen zijn gezoet met xylitol. Het kan uw hond bloedsuiker laten dalen en ook oorzaak zijn tot leverfalen. Vroege symptomen zijn braken, lethargie, en coƶrdinatieproblemen. Uiteindelijk kan je hond aanvallen hebben. Leverfalen kan binnen een paar dagen gebeuren.

mag een hond zout1

Mag een hond Zout

Het is geen goed idee om gezouten voedingsmiddelen, zoals chips of pretzels met je hond te delen. Het eten van te veel zout kan de hond ernstig dorstig maken. Dat betekent veel drinken uit de kraan en dat kan leiden tot natrium-ion vergiftiging. Symptomen van teveel zout zijn braken, diarree, depressie, beven, hoge temperatuur, en epileptische aanvallen. Het kan zelfs de dood tot gevolg hebben.

mag een hond alcohol1

Mag een hond Alcohol

Alcohol heeft hetzelfde effect op de lever en de hersenen als bij een mens. Maar er is aanzienlijk minder voor nodig om schade aan te brengen bij een hond. Gewoon een beetje bier, sterke drank, wijn, of voedsel met alcohol kan al slecht zijn. Het kan braken, diarree, coƶrdinatieproblemen, ademhalingsproblemen, coma, zelfs de dood tot gevolg hebben. Hoe kleiner de hond, hoe groter de schade kan zijn.

mag een hond avocado1

Mag een hond Avocado

Avocadoā€™s hebben iets genaamd persin. Het is goed voor mensen indien je er niet allergisch voor bent. Maar te veel zou giftig kunnen zijn voor honden. Als je avocadoā€™s in huis haalt of kweekt zorg dan dat deze uit de buurt blijven van je hond. Persin zit in de bladeren, zaden, schil en in de fruit zelf van de avocado.

mag een hond caffeine1

Mag een hond Koffie, thee en andere vormen van cafeĆÆne

CafeĆÆne kan fataal zijn voor je hond. Kijk uit voor koffie en thee, zelfs de bonen op het terrein. Hou je hond uit de buurt van cacao, chocolade, cola en energiedrankjes. CafeĆÆne zit ook in sommige medicijnen en pijnstillers. Denk je dat je hond cafeĆÆne heeft gehad? Kijk dan naar tekenen van rusteloosheid, snelle ademhaling, en spiertrekkingen.

mag een hond knoflook ui1

Mag een hond Uien en knoflook

Uien en knoflook ā€“ in poedervorm, rauw, gekookt, of gehydrateerd ā€“ kun je het beste uit de buurt houden van je hond. Dit kan de rode bloedcellen doden en uiteindelijk leiden tot bloedarmoede. Een kleine hoeveelheid kan niet erg veel kwaad, maar een grotere dosis tegelijk of het vaker aanbieden wel. Kijk naar tekenen als zwakte, braken en ademhalingsproblemen.

mag een hond zuivel1

Mag een hond Melk en andere zuivelproducten

Op een warme dag kan het verleidelijk zijn om een ijsje met je hond te delen. Geef de hond dan toch in plaats daarvan een ijsblokje. Melk en melkproducten kunnen diarree en andere problemen met de spijsvertering veroorzaken. Ze kunnen ook leiden tot voedselallergieƫn, die weer kan leiden tot jeuk.

mag een hond druiven rozijnen1

Mag een hond Druiven en rozijnen

Druiven en rozijnen kan nierfalen veroorzaken bij honden. En slechts een kleine hoeveelheid kan een hond al ziek maken. Als je hond achter elkaar blijft braken dan is dit al een slecht teken. Je hond kan al binnen een dag traag en depressief worden.

mag een hond chocolade1

Mag een hond Chocolade

De meeste mensen weten dat chocolade slecht is voor honden. Het probleem in chocolade is theobromine. Het zit in alle soorten chocolade, zelfs witte chocolade. De meest gevaarlijke types zijn donkere chocolade en ongezoete bakken chocolade. Chocolade zorgt ervoor dat je hond kan gaan braken en last krijgt van diarree. Het kan ook leiden tot hartproblemen, bevingen, toevallen, en de dood.

mag een hond macadamia noten1

Mag een hond Macadamia noten

Houd je hond uit de buurt van macadamia noten en levensmiddelen die macadamia noten bevatten. Slechts zes (gebrand of ongebrand) noten kan een hond al ziek maken. Let op symptomen zoals spiertrillingen, braken, hoge temperatuur, en zwake achterpoten. Het eten van chocolade met de noten zullen de symptomen erger te maken, misschien zelfs leiden tot de dood.

mag een hond perzikken kaki pruimen1

Mag een hond Kaki, perziken en pruimen

Het probleem met deze vruchten zijn de zaden of pitten. Zaden van kaki kan problemen in de dunne darm veroorzaken. Ze kunnen ook zijn darmen blokkeren. Dat kan ook gebeuren als een hond de pitten van een perzik of een pruim eet. Perzik en pruim hebben ook cyanide, dat is giftig voor mensen en honden. Mensen weten dat ze dit niet moeten eten maar honden niet.

mag een hond botten1

Mag een hond Botten

Ook al lijkt het logisch om een hond een bot te geven kun je dit beter niet doen. De botten kunnen gaan splinteren je hond kan erin stikken. Ook kunnen de botten in de darmen splinteren waar het oorzaak kan zijn voor een kapotte darm.

mag een hond rauw vlees1

Mag een hond Rauw vlees en vis

Net als rauwe eieren, kan rauw vlees en vis bacteriĆ«n bevatten die voedselvergiftiging veroorzaken. Sommige vissen zoals zalm, forel, elft, of steur kan ook een parasiet hebben die  ā€œvis ziekteā€ of ā€œzalm vergiftiging ziekteā€ veroorzaakt. Het is goed te behandelen, maar zorg zo snel mogelijk voor hulp. De eerste tekenen zijn braken, koorts en grote lymfeknopen.

mag een hond ei1

Mag een hond Rauwe eieren

Sommige mensen voeden hun honden een ā€˜rauwe voedingā€™ die ongekookte eieren bevat. Maar de belangrijkste veterinaire medische verenigingen vind niet dat dit een goed idee. Er is een kans op voedselvergiftiging uit bacteriĆ«n zoals salmonella of E. coli. Overleg met uw dierenarts als u vragen hebt.

mag een hond suiker1

Mag een hond Suiker

Teveel suiker kan dezelfde effecten hebben als bij mensen. De hond kan last krijgen van een slecht gebit en uiteindelijk zelfs diabetes.

mag een hond rauw vlees1

Mag een hond Deeg (gist)

Gist laat deeg rijzen waardoor het groter wordt. En dat is precies wat het zou doen in de maag van je hond als hij het zou eten. Als het binnen zwelt, kan het deeg de maag van de rekken en veel pijn veroorzaken.  Ook komt er tijdens het proces alchol vrij, wat dan direct in de maag van de hond terecht komt.

mag een hond medicatie1

Mag een hond Geneesmiddelen

Geen enkele hond zou de medicijnen van mensen moeten innemen.  Hou alle geneesmiddelen (net zoals bij je kinderen) buiten het bereik van je hond. Geef je hond geen medicitatie tenzij de dierenarts het voorschrijft. IngrediĆ«nten zoals paracetamol of ibuprofen zijn gebruikelijke pijnstillers en kunnen dodelijk zijn voor je hond.

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties