Een Puppy Opvoeden: Wat Zijn De Belangrijkste Tips

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Het opvoeden van een puppy lijkt op het eerste zicht een eenvoudig karwei, maar veel mensen komen er al snel achter dat dit in de praktijk heel wat lastiger is. Het is bijvoorbeeld belangrijk om op een vriendschappelijke, maar toch kordate manier je puppy te leren hoe hij moet gehoorzamen en wat er precies van hem of haar wordt verwacht. Wil jij ook een puppy opvoeden, maar kan je op dit vlak nog enkele interessante tips gebruiken? In dat geval kan de informatie uit dit blogartikel voor jou ongetwijfeld bijzonder waardevol blijken.

Een puppy opvoeden, de eerste dagen zijn het moeilijkst?

Wanneer je, je puppy hebt opgehaald bij de fokker waarbij je deze hebt aangekocht verandert er heel wat. Dit geldt niet alleen voor jou net als alle inwoners van het huis, maar ook voor de puppy. Hij wordt namelijk weggehaald uit zijn vertrouwde nest. Dit betekent weg van de broertjes en de zusjes, maar ook van de mama. Uiteindelijk zal het jouw liefde moeten zijn die dit alles goed moet maken.

Om er zeker van te zijn dat je de eerste nacht niet te maken krijgt met een constant gepiep of een nerveus rondlopende puppy is het altijd interessant om deze zo vroeg mogelijk bij de fokker op te halen. Zo krijgt de puppy namelijk een volledige dag om te wennen aan zijn nieuwe leefomgeving. Bovendien kan het geen kwaad om even voor het slapen gaan te spelen met je hondje of er een wandeling mee te doen. Op deze manier kunnen jullie waarschijnlijk allemaal genieten van een welverdiende nachtrust na een spannende dag!

Het zindelijk maken van je puppy

Een puppy opvoeden brengt heel wat verplichtingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het zindelijk maken van je puppy. Het laatste wat je wil is dat hij zomaar overal zijn behoefte doet. Zorg er daarom voor dat je hondje een plaatsje heeft waar hij telkens heen kan gaan. In het begin kan je een krantenhoek voorzien. Zo leert je puppy meteen dat het niet oké is om zomaar overal in huis zijn plasje of meer te doen. Merk je op dat je pup hier op een bepaald ogenblik zijn pootjes aan veegt? Til hem dan op en zet hem in de daarvoor bestemde plaats. Honden die worden opgepakt hebben veelal automatisch de neiging om hun plas in te houden. Je hoeft je op dit vlak dus zeker en vast geen zorgen te maken.

Met je puppy gaan wandelen, waar rekening mee houden?

Een hondje heeft beweging nodig. Dit is niet alleen noodzakelijk om hem gezond en fit te houden, daarnaast wordt op deze manier voorkomen dat heel wat honden zich gaan vervelen. Het is echter wel van belang dat puppy’s wordt aangeleerd hoe ze precies moeten wandelen. Wanneer ze de hele weg lopen te trekken aan de leiband is dat vervelend voor het baasje, maar daarnaast zal ook de pup zelf weinig plezier beleven aan zijn uitstapje. Wees er daarom zeker van om je hond aan te leren kort bij je te lopen. Een korte leiband of een leiband die in ieder geval danig strak kan worden gehouden kan hierbij helpen.

Je zal merken dat je hond dit na verloop van tijd automatisch gaat overnemen waardoor je zelf geen extra moeite meer hoeft te doen. Let wel op, puppy’s zijn kwetsbaar en kennen hun eigen grenzen niet goed. Omwille van deze reden is het aan te raden om de wandeling niet langer te maken dan 1 minuut per week dat je puppy oud is. Met andere woorden, een pup van 8 weken mag een wandeling maken van 8 minuten. Heb je een puppy die 12 weken oud is? Dan mag hij al 12 minuten rondhuppelen met zijn baasje.

Een puppy opvoeden en werken, geen eenvoudige combinatie?

Wanneer je net je nieuwe, kleine vriend thuis hebt mogen ontvangen spreekt het voor zich dat je er graag zoveel mogelijk tijd mee door wenst te brengen. Dat siert je en maakt duidelijk dat je een echte hondenliefhebber bent, maar uiteraard gaat het dagelijkse leven gewoon verder. Dit zorgt er voor dat de inwoners van het huis misschien allemaal naar het werk en / of naar school moeten. In principe hoeft dit geen probleem te zijn.

Honden kunnen best zelfstandig zijn en hoeven zeker niet het hele huis overhoop te halen wanneer je enkele uren niet thuis bent. Zorg er uiteraard wel voor dat hij of zij altijd voldoende water en eten ter beschikking heeft. Ook even een korte wandeling maken voor en na het werk kan wonderen doen. Op deze manier kan je hond op een comfortabele manier wachten tot je terug thuis bent. Wil je er zeker van zijn dat hij zich niet verveelt? Voorzie dan een paar speeltjes en je zal merken dat hij zichzelf zonder al teveel problemen weet bezig te houden!

Klik om te stemmen!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties